maanantai 10. lokakuuta 2016

Suomalaisen kirjallisuuden päivänä suomalaisten tyttökirjojen arvonta!


Tänään Aleksis Kiven päivänä ajattelin pitää pitkästä aikaa tyttökirja-arvonnan. Ja koska samalla on suomalaisen kirjallisuuden päivä, niin arvontakirjoina on kotimaisia tyttökirjoja. Tyttökirjapaketti sisältää 10 suomalaista tyttökirjaa. Arvontaan voi osallistua blogini lukijat tai lukijaksi kirjautuneet. Anonyymina ei voi osallistua arvontaan, mutta voi toki vastata kysymykseen. Mielelläni kuulisin, minkä suomalaisen tyttökirjan tai nuortenkirjan olet viimeksi lukenut?

Paketti sisältää seuraavat kirjat:

Mary Marck: Yhteiskoululaisia (1947)
Tuulikki Otsola: Marjatan hauskin kesä (1954)
Outi Luhtapohja: Pärinätytöt (1956)
Merja Otava: Priska kesästä kesään (1960)
Annikki Kariniemi: Pikka. Kirja Lapin tytöstä (1963)
Anni Swan: Iris rukka (1963)
Kaija Pakkanen: Sebastianin tytär (1970)
Hellevi Salminen: Mikä sun on Saila? (1974)
Anni Polva: Tiina seikkailee (1987)
Merja Jalo: Ravirieha (1995)

Arvonta päättyy perjantaina 21.10.  Mukavaa arvontaa!

31 kommenttia:

 1. Merja Otavan Priskan luin taas kerran uudelleen. Edelleen pidän hyvin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Priska on kyllä modernin tyttökirjan klassikko! Mayflover olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 2. Pakko myöntää, etten millään muista! Tyttökirjoista pidän kyllä ja tossa onkin monia aarteita, toivotaan että olisi arpaonni myöden. Mun mielestä noi kannet on muuten ihania :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttökirjojen kannet ovat kyllä kauniita! Tiia olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 3. Tyttökirjoista olen lukenut viimeksi Tapaamme Seljalla, palaan Selja-sarjaan aina ajoittain. ♥ Nuortenkirjoja en juurikaan lue, lasten kanssa luemme jotain varhaisnuorten kirjoja, kuten nyt uusinta Etsivätoimisto Hurrikaania. Mielessäni on kuitenkin nostalgian nimissä lukea Tuija Lehtisen Enkelinkuvia hiekassa tai Mirkka-sarjaa - ties vaikka saisin blogattuakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selja-kirjoista tulee mieleeni aina syksy! Kiva, jos bloggaat Lehtisen kirjoista. Katja olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 4. Suvi Kinos trilogia, Lehtisen Rebekka-kirjoja ja Selja-sarjaa. Heinäkuun helteissä kun pyydystin flunssapöpön, joka nosti kuumeen, löhösin sängyssä ja herkuttelin ryystäessäni kuumaa teetä ja palasin niihin aikoihin kun luin kirjoja ensimmäisen kerran. Tosin on sanottava, että Selja-sarjan kirjat olen lukenut lapsena kun taas muiden ilmestyttyä olen ollut aikuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan etten ole vielä lukenut Jukka Parkkisen Suvi Kinos-kirjoja, mutta aikomuksenani on! Minäkin luin heinäkuun helteissä flunssan kourissa tyttökirjoja, omia suosikkejani lapsuudesta. Rusina olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 5. Toissa viikonloppuna tuli luettua Maija Hakomaan Yhteinen nuottiavain sekä Rebekka Räsäsen Anneli Juoniemen kartanossa. Viime viikonloppuna sitten Juoniemen jälkimmäiset osat, Juoniemeä ei voi unohtaa ja Jälleen Juoniemessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun vinkkasit tuon Yhteinen nuottiavain-kirjan, yritän saada sen kirjastosta! Anneli Juoniemi-kirjat ovat kivoja, niistä minulle tulee kesä mieleen. Nipre olet mukana arvonnassa!

   Poista
 6. Mary Marckin Eevan luokka. <3 Rakastan noita Marckin kirjoja! Sitä edellinen oli Juoniemi-kirja. :)
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mary Marckin koululaisromaanit ovat ihania! Minkamaaria olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 7. Luin ehkä viimeksi Luumupuu kukkii...,mutta varma en voi olla, sillä en aina muista. Musta kahle, sen luin, kuten muistat, mutta se ei ole kotimainen. Muuten luin just Dahlin Mathildan sillä se oli Merin suosikkeja ja on. Eikä sitä kai tyttökirjaksi lasketa, missä sekin rajaviiva menee...?

  Ihania kansia ja tuo Iiris rukka♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistan Mustan kahleen, kun bloggasit siitä! Tuota Road Dahlin Mathildaa en oikein muista ja voisinkin lukea sen uudestaan, lapsille. Leena olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 8. Hei, luin viimeksi n. Kaksi viikkoa sitten Pieni runotyttö etsii tähteään. Se oli ihana lukunautinto. Tytölle luen ääneen pieni talo preerialla sarjaa. Olemme lukeneet jo vuoden. Nyt menossa Hopea järven rannalla. Välissä monia muitakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nitta! Montgomeryn Runotytöt ovat kyllä sellaisia klassikkotyttökirjoja, joita voi aina vaan lukea uudestaan. Hyvä idea lukea Pieni talo preerialla-sarjaa, voisin aloittaa omallekin tytölle! Olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 9. Kirjastotäti Riikka11. lokakuuta 2016 klo 21.18

  Minä luin työn puolesta Salla Simukan Sisarlan viime viikonloppuna. Kirjassa yhdisteltiin kivasti teemoja vanhoista saduista (Liisa Ihmemaassa, Lumikuningatar ja Salainen puutarha). Kirja oli sitenkin onnistunut näin kirjavinkkarin näkökulmasta, että sitä voisi suositella ihan kaikille alakoulun vuosiluokille. Pienemmille ääneenluettuna ja isommat voivat lukea itse :)

  VastaaPoista
 10. Simukan Sisarla kuulostaa kiinnostavalta ja laitoin siihen varauksen. Kiitos vinkistä! Riikka olet mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 11. Liityin lukijaksi! Luin viimeksi Rauha S. Virtasen Tuntemattoman Seljan, jonka olin lukenut viimeksi lapsena. Nyt löysin sen kirjaston tuo ja vie -hyllystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno löytö Anniina ja tervetuloa lukijaksi! Olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 12. L. M. Montgomeryn Pieni Runotyttö on viimeisin lukemani tyttökirja. Olen lukenut kirjan jo monen monta kirjaa ja sen sivut alkavat rispaantua. Kirja oli minulle lapsena todella tärkeä- elin keskellä alkoholismia ja kirjan sivuilta sain paljon lohtua ja toivoa. Kirjasta löytyy yhä uusia puolia jokaisella lukukerralla, yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani siis!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nenna koskettavasta vastauksestasi! Tyttökirjat tai muutkin lapsena luetut kirjat voivat toimia hyvinkin terapeuttisena ja voimauttavana kirjallisuutena. Olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 13. Kiva olla taas tutuissa "Saran kirjoissa"! Ihana arvonta; en tainnut tietääkään, että Priskalle on jatko-osa! Viimeksi lukemani kotimainen nuortenkirja taitaa olla Marja-Leena Tiaisen Viestejä koomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Ei kun tuo "Kesästä kesään" taitaa olla sen ainokaisen Priskan alaotsikko :) )

   Poista
  2. Kiva kun Maria olet mukana arvonnassa! :) Priskan alaotsikko tosiaan. Viestejä koomasta en ole vielä tutustunut, mutta Tiaisen uusiin selkokirjoihin, joita olen vinkannut nuorille.

   Poista
 14. Piti miettiä hetki, milloin olisin lukenut viimeksi suomalaisen tyttökirjan. Montgomeryn Annat ovat mun lohtukirjoja ja ne luen kerran pari vuodessa aina läpi. Mutta, tajusin, että luinhan minä kesällä yhden Tiina-kirjan. En valitettavasti edes muista mikä se oli. Tämän luin vain siksi, että olin veljeni perheen luona käymässä. Olin illalla liian väsynyt lukemaan omaa, "oikeaa" kesken olevaa kirjaani, mutta jotain oli pakko hetki lukea ennen nukkumaanmenoa. Löysin veljentyttöni kirjahyllystä mun vanhan Tiinan, jostain syystä vain yhden, täytyisi selvittää, missä ne muut mahtaa olla. Ei kyllä Anni Polva enää nappaa, ainakaan Tiinat, niistä ns. aikuisten kirjoista pidän kyllä. Ihmettelin, miten olenkaan Tiinoista voinut pitää lapsena ja lukenut ne(kin) useita kertoja läpi. Onhan se ajankuvauksena kiinnostavaa, mutta hyvä ihme kun on ankeaa :) Vaikea uskoa, että esim. tämä nyt 8-vuotias veljentyttöni niitä haluaisi lukea. Hellahuonetta, yhden makuukamarin asunto, paikattuja vaatteita, nälästä ja kylmästä kärsiviä lapsia. Eikun joo, tässä kirjassa Tiinan luokkakaveri Sylvi(?) kuoli. Tyttökirjatutkija saattaa tietääkin tarkemmin kirjan nimen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyseessä on Tiina aloittaa oppikoulun ja se oli tosiaan surullinen, kun Sylvi kuoli ja köyhissä oloissa Sylvin perhe asui. Tiinoista löytyy kyllä hauskempia kirjoja, jotka naurattavat varmasti veljentyttöäsi, varsinkin jos lukee niitä ääneen. Shoegal olet mukana arvonnassa. :)

   Poista
 15. Jess, osallistun innolla arvontaan! :) Suomalaiset tyttökirjat (ja myös nuortenkirjat) ovat minulle melko tuntematon alue, vaikka olen haaveillut, varsinkin kirjoittamasi Rasavillejä ja romantikoita -teoksen luettuani, että pitäisi tutustua kotimaisiin tyttökirjaklassikoihin. Ja varsinkin Anni Swaniin! <3

  Luulen, että yli vuosi sitten lukemani Salla Simukan Punainen kuin veri taitaa olla viimeisin kysymykseen sopiva lukukokemukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni Swanin Iris rukasta voisit aloittaa ja luulen että tykästyisit. :) Anna olet mukana arvonnassa!

   Poista
 16. Oih, siitä on aikaa :) Nuorena luin paljon Neiti Etsivää ja Tiina-kirjoja :) Tämä olisi aivan ihana paketti kummitytölleni :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 17. Neiti Etsiviä ja Tiinoja olen lukenut lapsuudessani ja aina silloin tällöin aikuisena niitä on kiva lukaista. Olet mukana arvonnassa Anna s. :)

  VastaaPoista