lauantai 2. elokuuta 2014

Kuusi vuotta bloggailua ja tyttökirja-arvonta!


Tasan kuusi vuotta on vierähtänyt siitä, kun kirjoitin ensimmäisen blogipostaukseni 2.8.2008. Perustin Saran Kirjat-blogini Blogit.fi-sivustolle, joka toimi mielestäni Wordpressin blogipohjalla. Siirryin kolme vuotta sitten Bloggeriin ja kaikki kirjoitukseni ovat täällä nykyään. Onneksi! Sillä Blogit.fi sivusto lopetettiin viime vuonna ja sen takia ovat valokuvat vanhemmista jutuistani hävinneet. En ole vielä laittanut tilalle uusia kuvia, koska siinä olisi oma työnsä.

Ensimmäinen postaukseni oli dekkareista ja seuraava olikin sitten tyttökirjoista. Tyttökirjojen lukemisesta, tutkimisesta ja kirjoittamisesta näyttää tulleen elämäntehtäväni. :) Blogini synttäreiden kunniaksi järjestän perinteisen tyttökirja-arvonnan. Kirjapaketin arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseeni ja kertomalla, minkä ulkomaisen tyttökirjan olet viimeksi lukenut. Anonyyminä ei voi osallistua arvontaan. Lisäarvan saa olemalla kirjautunut lukijani. Ilmoita kommentissasi, osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla arvontaan, joka päättyy 10.8. klo 23.59.

Tyttökirjapaketti sisältää seuraavat kirjat:

1.  L.M. Montgomery: Kotikunnaan Rilla
2. Jean Webster: St. Ursulakoulun tytöt
3. Laura Ingalls Wilder: Pieni talo suuressa metsässä
4. Tuija Lehtinen: Laura, kultatukka
5. Merri Vik: Nolo juttu, Lotta!
6. Leena Wallenius: Lotan koeaika
7. Anni Swan: Tottisalmen perillinen
8. Helen Wells: Ursula lentää
9. Helen Wells: Ursulan uusi tehtävä
10. Helen Wells: Ursula ylihoitajana
11. Susan Coolidge: Katy koulussa
12. Sofie Schieker-Ebe: Reipas Sibylle
13. Anneli Toijala: Myrskylintu
14. Ellinor Rafaelsen: Katja au pairina
15. Sara Kokkonen: Rasavillejä ja romantikkoja. Rakkaat suomalaiset tyttökirjat

Kirjoista suurin osa on käytettyjä, mutta suhteellisen hyväkuntoisia.

Jos joku haluaa kirjoittaa minulle vielä ulkomaisten tyttökirjaklassikoiden lukumuistoistaan, niin täällä on luettavissa kirjoituskutsuni, mutta pidä kiirettä!

66 kommenttia:

 1. Paljon, paljon onnea kuudesta vuodesta! Sinulla on niin ihastuttava blogi! <3

  Ja oi mikä arvonta, mukana ilman muuta. Viimeisin lukemani ulkomainen tyttökirja on juuri tuosta kirjapaketistasikin löytyvä Merri Vikin Nolo juttu, Lotta! :) Ihanan nostalginen lukukokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kaimani! Nolo juttu, Lotta on muuten yksi suosikeistani Lotta-kirjoista. Se on jäänyt elävästi mieleeni lapsuudesta. Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea!

  Empäs olekkaan hetkeen lukenut tyttökirjoja, tai Lehtisen uutuudet olen lukenut. Mutta ulkomaisen tyttökirjan lukemisesta on vierähtynyt tovi olisikohan se ollut Merri Vikin Lotta-sarja tai sitten Laura Ingalls Wilderin kirja-sarja, näiden lukemisesta on toista vuotta niin varmasti en osaa sanoa kumman sarjan olen viimeksi lukenut. Tapanan onkin noissa ahmia koko sarja aina yhteen putkeen :) onneksi kirjastosta löytyy itseltä puuttuvat kirjasarjan osat. Koko sarjan kerääminen hyllyyn on aikaa vievää, varsinkin jos ei ole ihan maltaita valmis maksamaan. Niin ja osallistun kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! Minullakin on ollut tapana lukea koko tyttökirjasarja putkeen, kun tutustun uuteen tai kertaan vanhaa. Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 4. Kuusivuotisonnittelut, luin viimeksi koko Anna-sarjan, eli Annan jäähyväiset on oikea vastaus. Jätetään tyttökirjat tytöille, eli en osallistu arvontaan. (Kirjapinosta olen blogannut 1:sta, 3:stä ja 7:sta, kaikki on todella hyviä kirjoja, varsinkin Kotikunnan Rilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! :) Kotikunnaan Rilla on todella hyvä ja tämän kesän aikana on sitä tullut taas luettua. Olisi muuten hienoa, jos se suomennettaisiin uudelleen lyhentämättömänä!

   Poista
 5. Onnea kuudesta hienosta vuodesta, Sara! Olen seurannut blogiasi jo vuosia ja pitänyt niin postauksistasi - etenkin juuri tyttökirjoja koskevista. Olet innoittanut minua ja varmasti monia muitakin yhä syvemmälle tyttökirjojen tielle.

  Ulkomaisista tyttökirjoista luin viimeksi Burnettin Pikku prinsessan. Aloin lukea sitä ääneen tyttärelleni, mutta hän halusikin Harry Pottereita. Luin kirjan sitten itselleni ja oli ilo lukea se uudelleen, ensimmäistä kertaa yli 25 vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa niin tutulta tämä Katjan kertomus tyttökirjoista ja Harry Pottereista ;)

   Poista
  2. Kiitos kaunis Katja! :) Pikku prinsessan minäkin luin pari vuotta sitten uudestaan aikuisena. Olen ajatellut lukea ääneen Tiina-kirjoja tyttärelleni jossain vaiheessa, kun vähän vielä kasvaa...

   Poista
 6. Onnittelut hienosta blogitaipaleesta! Taisin lukea viimeksi Anna-sarjan ensimmäisen osan. Anna-sarja hävisi nuoruudessani Runotytöille, ja niin kävi nytkin - Anna oli hieman liian pirtsakka minun makuuni näin aikuisiälläkin. :)

  Olen mukana arvonnassa kahdella arvalla (aivan ihana kirjapaketti!). Olen täällä aina silloin tällöin käynyt lueskelemassa postauksia, ja nyt liityin lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ja tervetuloa lukijakseni! Anna-sarja on kolahtanut minuun vielä enemmän aikuisena, kun Annan myöhempiä vaiheita on lukenut. Anna omassa kodissaan ja Kotikunnaan Rilla ovat niistä suosikkejani. Ne ovat synkempiä... Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 7. Ei tainnut ensimmäisellä kertaa tulla tekstini sinulle, jotenka uusi yritys.
  Onnittelut blogimerkkipäivän johdosta ja kahdella arvalla olen mukana.
  Mukavaa arvontahetkeä :) Ja kivaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anuliini ja olet mukana kahdella arvalla. Mukavaa kesän jatkoa sinulle myös! :)

   Poista
 8. Onnea ja pitkää ikää ihanalle blogillesi! Arvostan todella paljon sitä, että kirjoitat tyttökirjoista blogissasi ja etenkin sitä, että tutkit aihetta.

  Luin alkuvuodesta Alcottin Kun ruusu puhkeaa. Sitä ennen luin muutkin Alcottit, jotka eivät kuulu Pikku naisia -sarjaan. Sepä olikin oikein nostalginen tuulahdus. Osallistun kahdella arvalla mahtavan kirjapaketin arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mustikkakummun Anna! Kun ruusu puhkeaa ja Kahdeksan serkusta ovat minun lukulistallani uusintakierrokselle. Niiden lukemisesta on todella piiitkä aika! Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 9. Blogisi on ollut lukumuistojen kertauskurssi ja uusienkin suosikkien ideapankki. Kiitos ja onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Sirpa ja hienoa, että blogistani on ollut iloa! :)

   Poista
 10. Onnittelut!
  Olen viimeksi ulkomaisista tyttökirjoista (eläköön kaikki tyttökirjat!) Armine von Tempskin Pami-tytön paratiisin. Sen kirjan takia haluaisin käydä Havajilla, mutta en taida koskaan päästä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raili! Luin Pami-tytön paratiisin ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja se oli todella ihastuttava Havaijilais-tunnelmallaan. :)

   Poista
 11. Paljon onnea kuudesta vuodesta! ♥

  Edellinen lukemani tyttökirja on parin vuoden takaa, Pikku naisia 2 (tai Viimekesäiset ystävämme). Olisi tarkoitus lukea ne kaksi seuraavakin osaa, löytyvät ihanan vanhoina painoiksina omasta hyllsytäkin - samoin kuin Pieni runotyttö. Kaikki ovat tulleet minulle kirpparihankintoina, painokset jostain 50-luvulta. Vuoden vaihteessa asetin tavoitteeksi lukea tänä vuonna ainakin yhden tyttökirjaklassikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Sinulla on kannatettava tavoite. :) Haluaisin itsekin taas lukea Runotyttöjä uudelleen.

   Poista
 12. Paljon onnea! Kuusi vuotta on kunnioitettava blogi-ikä. Olen blogiasi lueskellut vasta vuoden ajan, mutta olen saanut täältä jo useamman lukuvinkin. Viimeksi olen lukenut varmaankin Jean Websterin Setä Pitkäsäären, jonka luin kesäkuussa. Osallistun kahdella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annami ja hyvä kun saat uusia tyttökirjalukuvinkkejä täältä! On kiva lukea tyttökirjapostauksiasi blogistasi. Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 13. Iloiset onnittelu. Viimeisin lukemani tyttökirja on Sue Mon Kiddin Mehiläisten salaisuudet. En osallistu arvontaan ;)

  VastaaPoista
 14. Upeaa, onnea!

  Mutta apua. Oiskohan näin että Montgomeryn Rilla of Ingleside yli kolmen vuoden takaa on viimeksi lukemani ulkomainen tyttökirja. Onpas siitä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Salla! Niin ne vuodet vierivät ja yhtä kauan olen lueskellut sinun blogiasi, vaikka sinulla onkin blogivuosia vielä enemmän plakkarissa. :) Nyt äkkiä Salla lukemaan tyttökirjaklassikkoa, sillä postauksesi ovat analyyttisia ja kiinnostavia! Olen muuten parhaillaan lukemassa suosittelemaasi Rubion Montgomery-elämäkertaa, vaikka se eteneekin vähän hitaanpuoleisesti...

   Poista
 15. Paljon paljon onnea upealle ja jo hyvään ikään ehtineelle blogille!

  Minä olen lukenut viimeksi Montgomeryn Sinisen linnan ja sitä ennen Alcottin Pikku naisia. Montgomerya on enemmänkin hyllyssäni ja seuraavaksi tartun varmaan Anna -sarjaan, koska en ole sitä koskaan lukenut! Kahdella arvalla mukana loistokkaan kirjapaketin arvonnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! :) Sinisen linnan minäkin luin blogini aikana ja pidin todella paljon. Mahtavaa, että aiot lukea Annoja! Jään odottelemaan postauksiasi... Olet mukana kahdella arvalla.

   Poista
 16. Olen viimeksi lueskellut Uudenkuun Emiliaa tyttärelleni. Montgomeryn Sininen linna on muuten aivan ihana, viitaten tuohon edelliseen kommenttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili, hyvä valinta tyttärellesi! Sinistä linnaa pidän aikuisten naisten tyttökirjana! Osallistutko kirja-arvontaani? Olet varmaan kahdella arvalla mukana.

   Poista
 17. Jokin Anna-sarjan kirjoista, en muista varmasti missä olen menossa, olisikohan ollut Annan perhe. Tulee luettua tuo sarja läpi vuoden tai kahden välein vieläkin, ja ihan riipaisi sydämestä kun tuolla aiemmassa kommentissa sanottiin että joku ei ole vielä lukenut niitä! Mutta onneksi oli sielläkin lukulistalla, helpotti heti. :D
  Kahdella lipulla mukana, tulipahan liityttyä nykyiselläkin profiililla lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi, Annan perhe on mielestäni epätasainen ja jotenkin synkähkö tunnelmaltaan. Ei ihan parhaimpia Montgomeryn töitä! Silti voisin lukea kirjan uudestaan, koska en ole lukenut kuin yhden kerran sen ja toisella kertaa voisi saada enemmänkin irti. Olet kahdella arvalla mukana. :)

   Poista
 18. Onnea kuusivuotiaalle - huikea blogiura sinulla jo! Tyttökirjoissa on loputonta lumovoimaa, ihanaa että niitä luetaan ja tutkitaan! Eikä tällaista arvontaa tietenkään voi ohittaa, kahdella arvalla siis mukana :)

  Luin ulkomaisista tyttökirjoista viimeksi Annan nuoruusvuodet. Mieli kaipasi taas paluuta ihanan Annan äärelle, ja päätin jälleen kerran aloittaa sarjan alusta. Matka Annan kanssa jatkuu aina vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! :) Ihan totta, Annojen kanssa matkustaminen on ihanaa ja antoisaa. Olet kahdella arvalla mukana. :)

   Poista
 19. onnea paljon!

  Sue Mon Kiddin Mehiläisten salaisuudet olen lukenut viimeksi.

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Athena! :) Oletko arvonnassa mukana yhdellä vai kahdella arvalla?

   Poista
 20. Paljon onnea kuusivuotiaalle! "Tyttökirjaurasi" on inspiroiva esimerkki siitä, kuinka harrastus, opinnot ja työ nivoutuvat yhteen ja vievät aina uusille, ihanille poluille <3

  Viimeksi lukemani ulkomainen tyttökirja on sinullekin tuttu Lunqvistin Tyttö sateessa. Mukana arvonnassa kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Maria! :) On niin kiva aina lukea tyttökirjapostauksiasi blogistasi. Tyttö sateessa oli mielenkiintoinen tyttökirja ja ruotsalaiset vanhemmat tyttökirjat ovat kyllä jotenkin rohkeampia käsittelemään erilaisia, problemaattisia aiheita tai ne ainakin, joihin olen törmännyt. Olet mukana kahdella arvalla.

   Poista
 21. Onnea kuusivuotiaalle, se on hurjan paljon! Luin viimeksi Montgomeryn Marigoldin lumottu maailma- kirjan. Tyttökirjat ovat ihanan huoletonta luettavaa ja niistä tulee lapsuus mieleen :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sikurina! :) Marigoldin lumottu maailma on muuten sellainen tyttökirja, jota en ole vielä Montgomeryltä lukenut. Olen aloittanut sitä, mutta sitten vaihdoinkin toiseen kirjaan - Pat vanhan kartanon valtiatar, joka kiilasi Marigoldin ohi. Myöhemmin!
   Oletko kirja-arvonnassa mukana yhdellä vai kahdella arvalla?

   Poista
 22. Paljon onnea. Kahdella mukana. Runotytön koottuna, oli ihana muistella sitä lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 23. L. M. Montgomeryn Pieni Runotyttö on viimeisin lukemani. Olen lukenut sen varmasti yli kymmenen kertaa ja on ihana elää niitä hetkiä aina vain uudestaan. Kirja tuo mieleen niitä tunteita, joita olen käynyt läpi sitä lukiessani ja kuuluu muutenkin ehdottomiin suosikkeihini. Yhdellä mukana arvonnassa! Ja hurjan paljon onnea vuosistasi blogimaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekeepä mieli lukea heti Pientä runotyttöä, kun tulee niin ylistäviä kommentteja täällä. Olet mukana yhdellä arvalla. :)

   Poista
 24. Onnittelut kuusivuotispäivän johdosta! Minunkin viimeisin kirjani on Pieni Runotyttö, tulee aina olemaan suosikkini ja pitää lukea säännöllisesti uudestaan. Tätä kirjapakettia kyllä tavoittelen nyt sitten siskontytölle :D
  pauleceb(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peace! Hyvä paketti ilman muuta siskontytölle. Olet mukana yhdellä arvalla. :)

   Poista
 25. Onnea merkkipaalun johdosta. Kahdella arvalla olen mukana. Viimeksi olen lukenut Anna-sarjaa, mutta en nyt kyllä enää muista mihin kirjaan asti pääsin, siitä kun on jo muutama vuosi vierähtänyt
  kristapasm(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristaliini! Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 26. Oi, onnea 6-vuotiaalle! Ihana arvonta! Tyttökirjoja ei ole koskaan liikaa, mummini on kerännyt kaikille seitsemälle tyttölapsenlapselleen tärkeimmät tyttökirjasarjat, ja ajattelin itse joskus tulevaisuudessa tehdä saman. Viimeksi luin Kotikunnaan Rillan ja voi, kylläpä se taas itketti, yhtä paljon kuin silloin 12-vuotiaana. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna Sofia! Voi, että mummisi on tehnyt hienon kulttuuriteon! Suosittelen myös lukemaan Kotikunnaan Rillan alkuperäisen version, sillä suomennosta on lyhennelty. Olet mukana yhdellä arvalla. :)

   Poista
 27. Liityin lukijaksi. Pieni Runotyttö on minullakin viimeisin mitä olen lukenut. Nyt on tarkoitus alkaa omalle tytölle noita lapsuuden ja nuoruuden ihanuuksia tyrkyttämään :D
  nellakos(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Nellukka lukijakseni! Minäkin ehdotan omalle tytölleni kaikenlaisia tyttökirja-ihanuuksia, kun vähän vielä kasvaa... Olet kahdella arvalla mukana. :)

   Poista
 28. Paljon onnea!

  Viimeisin lukemani ulkomainen tyttökirja on L. M. Montgomeryn Annan unelmavuodet.

  Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Olet mukana yhdellä arvalla. :)

   Poista
 29. Onnittelut!

  Viimeisin lukemani ulkomainen tyttökirja taitaa olla Kate Douglas Wigginin Villiruusu.

  Olen mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Luin Villiruusun muutama kesä sitten ja oli hämmästyttävää huomata samanlaisia kuvioita Montgomeryn Runotytöissä ja kirja on ilmestynyt ennen niitä. Olet mukana yhdellä arvalla. :)

   Poista
 30. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta :) Osallistun mielelläni arvontaan kahdella arvalla, palkinnosta löytyisi jotain sekä minulle että 6- ja 8-vuotiaille lukutoukkatytöille.

  Viimeisin lukemani tyttökirja taitaa olla Louisa M. Alcottin Plumfieldin pojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka kirjahyllyssä ja varmasti löytyy koko perheelle luettavaa tuosta paketista! Olet mukana kahdella arvalla. :)

   Poista
 31. Pikku-naisia sarjaa luin viime vuoden puolella. Kahdella arvalla mukana, tästä olisi iloa itselle ja sukulaislapsille
  marialuok(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva lukea täältä kommenteista, että jatkatte tyttökirjaperinnettä uusille sukupolville! Olet mukana mariamaria kahdella arvalla. :)

   Poista
 32. Tämä ei oikeastaan ole viimeksi lukemani ulkomainen tyttökirja, mutta kun en halua toistaa jo moneen kertaan mainittuja rakkaita Annoja ja Runotyttöjä, ajattelin kysäistä muistaako kukaan 1960-luvulla suomennettua ranskalaista kirjaa nimeltä Keltaisen ilmapallon salaisuus? Tekijä Nicole Lesueur. Siinä yksinäistä kaupunkikesää viettävä Merja-tyttönen löytää "pullopostin" tapaisen viestin joka on kiinnitettu keltaiseen ilmapalloon sidottuun nauhaan. Lukutoukka-veljensä avulla Merja (mikä lieneekään tyttösen alkuperäinen ranskalaisnimi - Marie, Mireille?) aloittaa salapoliisityön viestin kirjoittajan, surumieliseltä kuulostavan Helena-tytön etsimiseksi, ja tutustuu samalla erilaisiin ihmisiin. Tuntevatko muut tämän viehättävän lastenkertomuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, kuulen sinulta vasta ensimmäistä kertaa tästä lastenkirjasta! Todella viehättävältä vaikuttaa ja googlasin kirjan kansikuvankin. Toivottavasti kirja tulee minua vastaan. Haluaisin ehdottomasti lukea!

   Poista
 33. Onnittelut! :)
  Minun viimeisin ulkomainen tyttökirja lienee ollut Jane ja saaren kutsu, jonka lukemisesta on jo pitkä aika.
  Pitäisikin vastata tuohon kirjoituskutsuusi. Sen tahtoo muistaa aina silloin, kun ei ole aikaa istahtaa alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! En ole vielä lukenut tuota uutta Ylimartimon suomennosta, mutta tykkäsin kovasti Janen tarinasta. Kirjoita vaan Maija minulle tyttökirjasuosikeistasi! :)

   Poista