Tyttökirjabloggaaja

Saran Kirjat - blogi

Aloitin kirjablogin pitämisen säännöllisen epäsäännöllisesti vuonna 2008. Blogini myötä innostuin lukemaan lapsuuteni tyttökirjoja uudestaan ja aloitin tyttökirjojen keräilyharrastuksen.

Bloggaan tyttökirjoista, mutta myös muustakin kirjallisuudesta. Luen dekkareita, historiallisia romaaneja, klassikkoja, tietokirjoja sekä nykynuortenkirjoja. Pääasiassa kirjat, joita esittelen ovat omia hankintojani, kirjaston kirjoja tai joskus kustantamon arvostelukappaleita.

Kuka

Minne tyttökirjat veivätkään minut? Olen nykyään tietokirjailija ja tyttökirjatutkija. Tutkin vanhempaa kotimaista tyttökirjallisuutta, ja teen aiheesta kasvatustieteellistä väitöskirjaa. Välietappeina julkaisin tietokirjat: Rasavillejä ja romantikkoja. Rakkaat suomalaiset tyttökirjat (2013) ja Kapina ja kaipuu - Kultaiset tyttökirjaklassikot (2015).

Tyttökirjat eivät kuitenkaan ole ihan koko elämäni vaan minulla on myös perhe ja kissa.

Unelmia

Olen osallistunut virtuaalisesti L.M. Montgomery-insituutin järjestämiin tieteellisiin konferensseihin Prinssi Edwardin saarella kesällä 2014 ja 2016. Unelmoin joskus pääseväni myös jalkautumaan saarelle...

Tekijänoikeus

Kirjojen kansikuvat ovat monesti kustantamojen materiaalia. Tyttökirjojen kansikuvat ovat minun aineistoani ja samoin blogitekstit. Ethän kopioi mitään mainitsematta lähdettä tai kysymättä lupaa!

Yhteystiedot

Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen sara.kokkonen (at) utu.fi. Mielelläni kuuntelen suomalaisten tyttökirjojen lukukokemuksista ja lukumuistoista.

Lopuksi toivon, että viihdytte blogini parissa ja tervetuloa mukaan myös uusia lukijoita!

Sara Kokkonen