sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kuulumisia Turust


Perjantai-aamuna suunnistin ensimmäistä kertaa Turun kirjamessuille odottavan jännittävissä tunnelmissa. Esiinnyin lasten ja  nuorten alueella, Vinki-lavalla koskien juuri ilmestynyttä kirjaani Rasavillejä ja romantikkoja. Rakkaat suomalaiset tyttökirjat. Minua haastatteli Avaimen kustannustoimittaja Katja Jalkanen. Haastattelu sujui mukavasti ja käväisipä sitä kuuntelemassa muutama poikakin, joille tuli kuitenkin äkkiä kiire lähteä. Ihana haastattelu oli myös, kun iltapäivällä äidinkielenopettajien osastolla Rieskalähteen koulun kasiluokkalaiset tytöt haastattelivat minua. Meitä taisi sen verran jännittää, että unohdin tyttöjen nimet, mutta paljon terkkuja heille. Olitte ihania! He kysyivät minulta tähtihetkeäni ja tietysti se oli heidän tekemänsä haastattelu. Syyslomalukemiseksi suosittelin tytöille Anni Swanin Iris rukkaa ja Tuija Lehtisen Enkelinkuvia hiekassa. Ihanaa oli myös, että yleisön joukossa oli paljon tyttöjä kuuntelemassa!


Ehdin käväistä kuuntelemassa kirjailijoiden Siiri Enorannan, Annukka Salaman ja Elina Rouhiaisen yhteishaastattelun loppua ja vaihtaa muutaman sanan Annukan kanssa. Kaikki heidän nuortenkirjauutuutensa: Enorannan Nokkosvallankumous, Salaman Pirajakuiskaaja ja Rouhiaisen Uhanalainen olen jo hankkinut ja ne odottavat luettavien kirjojeni pinossa. Messuilta sain myös tädiltäni lahjaksi Salla Simukan uutuuden Valkea kuin lumi.

Kirjailija Kaari Utrion bongasin Somero-lavalta, kun olin antikvariaatteja kiertelemässä. Mieleeni jäi Kaarin loppulausahdus, että naisten on pidettävä yhtä!

Lauantaina osallistuin myös kirjamessuille ja kävin kuuntelemassa kirjabloggarikollegoita (tai kirjalijakollegoita) Katja Jalkasta ja Hanna Pudasta. Heiltä on ilmestynyt kirja Rivien välissä. Kirjablogit kirjallisuuden kentällä. Hankin kirjan jo aikaisemmin, mutta tekijöiden omistuskirjoitus vielä minulta puuttuu. Ehkäpä saan sen vielä...
Lauantain tähtihetkeni oli, kun pääsin tutustumaan Turun kaupunginkirjaston vanhoihin kokoelmiin informaatikko ja kirjailija Ritva Hapulin johdattamana. Osallistuin myös kirjaston kummituskierrokselle vanhan kirjastotalon maanalaisissa kellareissa. Kummitusta, edesmennyttä kirjastonhoitajaa en tavannut, vaikka hiukseni ovatkin vähän pörröllä. Löysin sen sijaan ensimmäisen Aatto S.:n suomennoksen  teoksesta Louisa Alcottin Tytöistä parhain. Kirja on ilmestynyt Suomessa jo 1890 ja meidän Anni Swanimme on lukenut sitä nuorena tyttösenä. Lämpimät kiitokset vielä kirjastonhoitaja ja kirjabloggari Erjalle hienon tilaisuuden järjestämisestä! Turun matkani oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut ja sosiaalisesti antoisa. Tapasin ystäviä, sukulaisia, tuttavia ja toisia kirjabloggareita. Huomenna tapahtuu taas jotain jännää, mutta siitä sitten myöhemmin...

8 kommenttia:

 1. Sinulla oli vilkas, mutta varmasti ihana messuviikonloppu. Messuilla oli etenkin lauantaina melkoista ruuhkaa! Olisin halunnut kummituskierrokselle, mutten harmikseni ehtinyt, ehkä joskus.

  Kiitos vielä mukavasta keskustelusta Vinski-lavalla. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja haastattelustasi! Kummituskierros oli kyllä pikkaisen karmiva ja en olisi kummitukseen halunnutkaan törmätä!

  VastaaPoista
 3. Sara, olipa kiva tavata sinut ja hauskaa, että ehdit sitten vielä kirjastollekin. Onnittelut vielä kerran kirjasta, se on upea!

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja mielenkiintoinen kirja siitä tuli!

  VastaaPoista
 5. Harmittaa etten tänä vuonna pääse messuilemaan kuin Seinäjoella, mutta ihana lukea näitä kuulumisia! Rasavillejä on muuten mulla varauksessa... mutta olen jonossa neljäntenä. Huoh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi, ettet pääse Booksy! Jos kirjan odottaminen käy jo sietämättömäksi, niin sitten vain hankkimaan omaksi. :)

   Poista