torstai 24. lokakuuta 2013

Selja-arvonta


Rauha S. Virtasen Selja-kirjojen kohtalo kuohutti minun ja lukijoiden mieliä toissa viikolla. Vaikka kirjat ehdittiin jo makuloida kustantamon varastosta, niin toivotaan, että tulevaisuudessa kirjoja on nuorille lukijoille edelleen saatavilla joko painetussa tai sähköisessä muodossa. Selja-sarja sai jatkoa melkein neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen, kun kirjailija  julkaisi Seljalta maailman ääreen 2001. Idea jatkosta tuli Selja-sarjan fanilta, joka sinnikkäästi pyysi Rauhaa kirjoittamaan lisää Seljan tyttöjen vaiheista. Neliosaisesta sarjasta tulikin kuusiosainen ja sen päättää vuonna 2009 ilmestynyt Seljan Tuli ja Lumi. Sain nämä uusimmat Selja-sarjan kirjat kirjailijalta itseltään ja niissä on hänen signeerauksensa. Haluan antaa nämä kirjat eteenpäin arvonnan muodossa. 

Kirjojen arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseeni ja kertomalla, minkä nuortenkirjan olet viimeksi lukenut. Anonyymina ei voi osallistua arvontaan. Lisäarvan saa olemalla kirjautunut lukijani. Ilmoita kommentissasi, osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla arvontaan, joka päättyy 1.11. klo 23.59. Itse luen parhaillaan Marja-Leena Tiaisen koskettavaa nuortenromaania Khao Lakin sydämet (2013).

23 kommenttia:

 1. Hei, sattumalta luin viimeksi saman kirjailijan kirjan Luumupuu kukkii. Löysin sen kirjaston vaihtohyllystä, johon saa tuoda omia joutilaita kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yks arpa unohtui mainita. :(

   Poista
  2. Liisa, olit mukana arvonnassa, vaikka et maininutkaan yhtä arpaa kommentissasi! :) Nyt ei vaan arpa-onni osunut kohdalle.

   Poista
 2. Viimeksi lukemani nuortenkirja on John Greenin The Fault in Our Stars, ja pidin siitä kovasti. Tänään aloitin Theo Lawrencen Salatun voiman kaupungin. Minulla taitaa olla aiempia Selja-kirjoja omassa hyllyssänikin (en voi tarkistaa, koska suuri osa lapsuuden kirjoistani on isäni luona säilössä), muistan pitäneeni niistä ja osallistunkin arvontaan kahdella arvalla. Harmi, että tuo makulointi ehdittiin toteuttaa. :/

  VastaaPoista
 3. Sääli, että Selja-sarja joutui makuloitavaksi. :/ Viimeisin lukemani nuortenkirja on Kirsti Kurosen 4x100. Osallistun kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 4. Kiva arvonta. Itse löysin tuossa jokin aika sitten yhden Selja-sarjan kirjan ekotorilta ja tottapa se lähti mukaani, en ole sitä vielä ehtinyt lukemaan.
  Viimeksi lukemani nuorten kirja on Joanna Nadin: Rakkaus odottaa Rachel Riley.
  Osallistun kahdella arvalla arvontaasi.

  VastaaPoista
 5. Seljat eivät koskaan vanhene. Minä lukaisin viime viikolla James Bondin nuoruudesta kertovan Hopeaevän. Kaipa sekin nuortenkirjaksi lasketaan.

  VastaaPoista
 6. Kahdella mukana. Viimeksi lukemani nuortenkirja taitaa olla jokin alkupään osa Merri Vikin Lotta-kirjoista.

  VastaaPoista
 7. En osallistu arvontaan, mutta hyvä arvonta, annetaan muille mahdollisuudet. Luen vähintään yhden nuorten kirjan kuussa, suosittelen muillekin, viimeksi Kaarlo Merimaan Takapihan sankarit, bloggaus tulee sitten aikanaan :)

  VastaaPoista
 8. RIikka Pulkisen-Vieras se tuli luettua viimeksi x_unrated at hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Kahdella arvalla osallistun ja viimeksi lukemani kirja oli astrid lindgrenin kerstin ja minä jonka sain eilen päätökseen!

  VastaaPoista
 10. Viimeksi olen lukenut Montgomeryn Runotyttö-trigologian (siis tyttökirjagenreä jos ajatellaan). Hain kotoani maalta loput Gulla-kirjat ja Susan Coolidgen Katy-sarjan, jotka aion jossain vaiheessa taas kerran lukea.
  Yhdell ärvalla mukana.

  VastaaPoista
 11. Edellinen nuorten kirja jonka olen lukenut, on Seljalta maailman ääreen.

  VastaaPoista
 12. Viimeisin lukemani nuortenkirja taisi olla Aleksi Delikourasin Nörtti 2. Enemmän tulee luettua ihan lapsille suunnattuja kirjoja, kuten eilen yksi Roald Dahlin kirja...

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 13. Kerstin Giersin kirja Emerald green (minmartoi (a)hotmail.com)

  VastaaPoista
 14. Viimeisin nuortenkirjaksi nimetty taisi olla J.S. Meresmaan Mifongin perintö, mutta lastenkirjallisuutta on tullut luettua, kun kerään lapselle kirjahyllyä. Mm. Jukka Itkosta.

  VastaaPoista
 15. Kahdella arvalla mukana. :)
  Meinasin vastata automaattisesti Mirkka-kirjat Tuija Lehtiseltä, tuli luettua ne läpi sairastaessa, mutta onhan minulla toinenkin suosikkisarja ollut kesken ja eilen luin loppuun Anna ystävämme ja tänään aloitin Unelmavuodet. (Anna-kirjat ovat muuten ehdottomasti syksy-luettavaa. :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muuten näistä uusista Seljoista edes tiennyt ennen kuin tästä blogista niistä luin joskus, sillä ei näitä ole edes kaikkiin kirjastoihin hankittu, kun ne alkuperäisetkin on valitettavasti monesta jo poistettu. :( Uusintapainoksia kaivattaisiin, eikä painosten loppuunmyyntiä. :(

   Poista
 16. Osallistun kahdella arvalla. Olen nämä uusimmatkin Selja-kirjat lukenut ja lukisin mielelläni uudelleen. Viimeksi tuli luettua Anna opettajana ja pian aloitankin lukemaan Anna omassa kodissaan.

  VastaaPoista
 17. Lukijana kahdella mukaan :)

  Viimeksi luin Iso kiltti jätti-kirjan, joka oli varmaan viides?? kerta sitä kirjaa.

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille vastauksistanne ja kaikki ilmoittautuneet ovat mukana arvonnassa! Rauha on käynyt kommentoimassa aikaisempaan postaukseeni Selja-kirjoista. Käykäähän lukemassa!

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla mukana! :) Selja-kirjoista onkin jo aikaa. Pitäisi varmaan lukea ne pian uudelleen :D edellisin tyttökirja taitaa olla kun ruusu puhkeaa,

  VastaaPoista
 20. Taisi olla joku Viisikko-kirja.
  1 arpa.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista