keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia 2012 ehdokkaani

Osallistun Sallan lukupäiväkirjan emännöimään Blogistanian Finlandia-kisaan! Kilpailussa bloggaajat äänestävät Suomessa vuonna 2012 ilmestynyttä kotimaisen kaunokirjallisuuden parhaimmistoa. Vaikka en ole lukenut kovinkaan paljon kotimaista aikuisten kaunokirjallisuutta, niin kaksi suosikkikirjaani viime vuodelta asetan ehdolle:

1. Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat (3p.)

Kun kyyhkyset katosivat-romaanista kirjoitin juuri äskettäin blogiini ja siinä jutussa on varsin riittävät perustelut, miksi se on mielestäni paras!

2. Kaari Utrio: Sunneva (2p.)

Historiallisten romaanien ja vahvojen naiskirjailijoiden linjalla jatketaan. Uudistettu Sunneva poikkeaa tyyliltään täysin edellämainitusta. Molemmilla naisilla on kuitenkin vaikuttava tarinankertomisen lahja ja historiallinen asiantuntemus. Sunneva on nostalginenkin romaani, koska sankaritar viehätti minua jo lapsuudessani. Kaari Utrio on ollut esikuvani sieltä saakka!

p.s. Tein oman blogihistoriani ennätyksen, kun vuorokauden sisään kirjoitin kolme blogi-juttua, joka ei ole ihan minun tapaistani!

6 kommenttia:

 1. Minun olisi tarkoitus vihdoin lukea tänä vuonna Puhdistus, tulen selvästi jäljessä Oksasen lukemisen kanssa. Kaari Utrioonkaan en taida olla tutustunut, pitäisi varmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, suosittelen lämpimästi sekä Oksasta että Utriota! :)

   Poista
 2. Hei minun pitäisi tehdä kirjaesittely aiheesta suomalainen kulttuuri johon liittyy nuoret / kulttuuri kohdistuu nuoriin. Olisiko venla saalon kirja kirkkaalla liekillä hyvä vai mitä suosittelisit minulle luettavaksi? Alkaa olla jo kiire että jos ehtisit vastatat viimeistään torstaina niin olisi todella todella iloinen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jos haluat tarkastella nuortenkirjoja tästä näkökulmasta niin Venla Saalon Kirkkaalla liekillä on hyvä valinta tai myös Kirsti Kurosen Omenapuu laulaa (2012)!

   Hyvä tietokirja esitelmän tekosi avuksi voisi olla Nuoruuden vuosisata. Suomalaisen nuorison historia. Se sisältää artikkeleita useista näkökulmista myös nuorisokulttuurin. :)

   Poista
  2. Kiitos paljon!:) jos pitää vielä kertoa että mitä suomalaista kulttuuria kirjoissa oli niin mitä voin vastata(siis kirkkaalla liekillä ja omenapuu laulaa)? Suomalaista kulttuuria on niin vaikea kuvata jos vaikka vertaa muihin maihin :)

   Poista
  3. Kannattaa lukea ne kirjat, niin saat niistä varmasti näkökulmia esitelmääsi! Jos sinulla kiire, niin varmaan voisit rajata esitelmäsi vain yhteen kirjaan. Omenapuu laulaa-kirjassa on kuvattu paljon nuorten kesän viettoa ja siitä varmasti löydät elementtejä suomalaisesta nuorten kulttuurista.

   Poista