maanantai 14. tammikuuta 2013

Kirjoituskutsu suomalaisten tyttökirjojen lukukokemuksista


Carl von Bergen: Geheime Korrespondenz 

Suomalaisia tyttökirjoja on luettu sukupolvesta toiseen monien vuosikymmenten ajan. Suomalainen tyttökirjallisuus syntyi varsinaisesti Anni Swanin ja Mary Marckin tyttökirjaperinteestä. Heitä ovat seuranneet mm. Helga Nuorpuu, Aili Konttinen, Rauha S. Virtanen, Rebekka Räsänen, Merja Otava, Anni Polva, Tuija Lehtinen.

Kerään aineistoa suomalaisten tyttökirjojen lukukokemuksista ja niiden merkityksistä lukijoiden elämässä. Aineistoa tullaan käyttämään tietokirjassa, jota olen kirjoittamassa. Aineistoa käytetään myös väitöskirjatutkimuksessani, jonka aiheena on suomalainen tyttökirjallisuus.
Pyydän sinua kirjoittamaan lukukokemuksistasi vapaamuotoisesti ja pohdiskelemaan erityisesti seuraavien kysymysten pohjalta.
·         Mikä suomalainen tyttökirja on mielikirjasi? Mitä kirja on merkinnyt sinulle?
·         Minkä ikäisenä luit kirjan ja oletko lukenut sitä useammin kuin kerran? Onko lukukokemus ollut erilainen eri-ikäisenä?
·         Oletko samaistunut johonkin kirjan tyttöhahmoon? Mikä merkitys tyttöhahmolla on ollut elämässäsi?
Voit kirjoittaa tekstin käsin tai koneella. Lähetä kirjoituksesi 28.2.2013 mennessä sähköpostiini sara.kokkonen@utu.fi tai osoitteeseen Sara Kokkonen c/o Katja Jalkanen Avain, BTJ, Finland, Heikkiläntie 7, 00210 Helsinki. Voit kirjoittaa tekstisi omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Liitä mukaan tieto iästäsi ja sukupuolestasi. Tekstisi saatetaan julkaista kokonaisuudessaan tai otteita siitä. Lyhytkin kirjoitus on tärkeä!
Kaikkien kirjoittaneiden kesken arvotaan tyttökirjapalkintoja. Jos osallistut arvontaan, niin liitä yhteystietosi kirjoituksesi mukaan.
Sara Kokkonen
Turun yliopiston kasvatustieteen jatko-opiskelija

p.s. Kirjoituskutsua saa jakaa ja levittää! Kertokaa siitä isoäidille, isoisälle, äidille, tyttärelle, ystävälle...

11 kommenttia:

 1. Jee, mahtava hanke! Kirjoitan ja mainostan, totta kai :)

  VastaaPoista
 2. Sara, energiani ei juuri nyt riitä muuhun kuin tähän, joka kyllä mielestäni tiivistää sen, miten Vihervaaran Annoja me todellakin olimme, tämä siis hauskasti ja epätieteellisesti

  http://leenalumi.blogspot.fi/2009/07/ja-me-kaikki-oltiin-vihervaaran-annoja_09.html

  Tottakai mainostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara....luettu ja luetun ymmärtäminen;-) Siis nyt kyseessä suomalaiset tyttökirjat, joten unohda mun Vihervaaran Annani, mutta toki linkitän, heti kun keksin sopivan kuvan. Rakastan ehkä enemmän Montgomerya, Louisa M. Alcottia ja F.H. Burnettia, vaikka Iiris rukka olikin ensimmäinen oikea saamani kirja, jonka muistan.

   Poista
  2. Leena kiitos! Ja onhan tässä vielä aikaa kirjoittaa...

   Poista
 3. Mä yritän saada sulle jonkun tekstin aikaiseksi!

  VastaaPoista
 4. Markkinoin hankettasi. Toivottavasti saat paljon vastauksia :-)

  VastaaPoista
 5. Pitääkin muistaa laittaa blogin FB-sivulle tämä. Mielenkiintoiselta hankkeelta kuulostaa, toivottavasti lukea otteita siitä täällä tai muualla.

  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina ja mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista