lauantai 1. joulukuuta 2012

Blogistanian Kuopus 2012 - ehdokkaani

Kirjoista bloggaavat valitsevat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa vuonna 2012 ilmestyneitä lasten- ja nuortenkirjojen parhaimmistoa. Blogistanian Kuopukseen osallistujat linkittäkää ehdokaslistanne ohjepostaukseeni!

Lukemiseni on tänä vuonna pääasiassa painottunut kotimaisiin nuortenkirjoihin ja se näkyy omassa ehdokasasettelussani. Kolmen kirjan valitseminen on ollut vaikeaa ja sitä se on ollut varmasti monelle muullekin. Tältä subjektiivinen listani kuitenkin nyt näyttää:

1. Salla Simukka: Jäljellä


Simukan dystopiaromaani teki minuun suuren vaikutuksen ja herätti ajatuksia. Pidin siitä, että asiat eivät heti selviä kerralla vaan lukijalla on vihjeitä seuraamalla mahdollisuus pohdiskella kiinnostavaa aihetta, ihmiskunnan salaperäistä katoamista maapallolta. Täydentävä jatko-osa Toisaalla on myös hieno ja vaikuttava nuortenkirja!

2. Mila Teräs: Perhosen varjo


Tämä kaunis kirja lumosi minut tyttökirjamaisuudellaan! Fantasiaa ja realismia sekoittava nuortenkirja käsittelee tärkeää aihetta, tyttöjen syömishäiriötä. Sadunomainen ja kiehtova maailma pehmentää kuitenkin rankankin aiheen.

3. Siiri Enoranta: Painajaisten lintukoto


Jos kirja tulee voimakkaana uniini, niin silloin on sillä on jokin merkitys! Nuorten fantasiaromaanissa liikutaan todellisuuden ja unen rajamailla. Enorannan tyyli on hyvin kaunista, symbolista ja vangitsevaa!

Ehdokaslistaan ei voinut ottaa mukaan kuin vain kolme kirjaa. Laskin, että olen tähän mennessä lukenut n. 15 tänä vuonna ilmestynyttä suomalaista ja käännettyä nuortenkirjaa. Meillä Suomessa ilmestyy todella hyvää ja laadukasta lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Vuosittain Suomessa julkaistaan noin 1400-1500 lasten- ja nuortenkirjaa (tässä luvussa mukana myös tietokirjat), joten pintaa on vain raapaistu!

Tulokset julkaistaan täällä Saran kirjoissa 3.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti