tiistai 12. elokuuta 2014

Anni Swania tapaamassa Tuusulan taiteiden yössä...sekä tyttökirjapaketin voittaja

 
Tuusulan rantatiellä vietettiin viime perjantaina taiteiden yötä. Suunnistin alkuillasta perheeni kanssa taiteilijakoti Erkkolaan, jossa on parhaillaan kesänäyttely "Satukuningatar Anni Swan". Näyttelyssä esitellään Anni Swanin elämää ja tuotantoa maalausten ja hänen kirjoihinsa tehtyjen kuvitusten kautta. Teoksia on Martta Wendeliniltä, Rudolf Koivulta, Venny Soldan-Brofeldtiltä ja Eero Järnefeltiltä. Näin ihanan kansikuvan sekä kansikuvaluonnoksen Sara ja Sarri matkustavat -teoksesta, jota en ollut aikaisemmin nähnytkään. Toivottavasti löydän tuon painoksen vielä joskus! Näyttelyssä on esillä vitriineissä myös muita Swanin nuortenkirjojen vanhempien painosten kansikuvia.


Erkkolan pihalla taas ihana metsän tyttö Anni Swan itse kertoi, kuinka hän mursi sadun lumouksen. Anni Swania tulkitsi upeasti näyttelijä Marika Sampio-Utriainen. Lapseni eivät olisi millään halunneet lähteä Erkkolasta ja kävimme siellä vielä myöhemmin uudestaan.Rantatien ympärillä oli kulttuuria, tunnelmaa, hyväntuulisia, vaeltavia ihmisiä, nuoria, lapsia, aikuisia, vanhuksia, rytmikkäitä tanssiesityksiä, musiikkia laidasta laitaan, suussa sulavia herkkuja ja elämyksiä. Voitteko kuvitella sitä, kun kuulet elokuun pimenevässä illassa kaukaista aariaa ja katsot kuulasta järveä? Ja Lottamuseo, jota en ole ennen nähnyt niin kauniissa ja kutsuvassa iltavalaistuksessa. Se oli sellainen koskettava hetki, johon olisin halunnut jäädä iäksi...

Lottamuseo sopii kaikenikäisille, sillä lapset on huomioitu siellä hyvin. Informaatiota on niin paljon meidän sotahistoriasta, jota illalla myöhään en jaksanut kaikkea sulattaa, mutta se on hyvä syy mennä uudestaan. Ja sainpahan uutta tietoa pikkulotista!

Ensi vuonna haluan mennä taas Tuusulan rantatielle elokuun lämpimään yöhön, johon jäi kaipuu, mutta samalla levollisuus.

Tyttökirjapaketin arvonnan onnettarena toimii tällä kertaa nuorin poikani ja hän veti lipukkeen, jossa luki nimi: mariamaria. Onnea voittajalle!

p.s. Suosittelen pikaisesti käymään Rantatiellä Erkkolan Anni Swan-näyttelyssä, joka on esillä elokuun loppuun asti!

4 kommenttia:

 1. Tuollapa olisi ollut hauska käydä. Sara ja Sarri -kirjat on lukulistallani jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 2. Aino, toivottavasti pääset käymään! Kesällä niin kaunis paikka! <3

  VastaaPoista
 3. Me vierailtiin kesäkuun lopussa Erkkolassa ja oli kyllä hieno paikka ja upea Satukuningatar-näyttely. Ihastelin kuvituksia, kirjojen painoksia, erilaisia kansia...

  Tuusulan taiteiden yö on kiinnostanut minua jo kauan. Osaatko sanoa, miten ruuhkaista siellä on? Saako autoa parkkiin vai pitäisi mennä julkisilla?

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa Katja, että kävitte Erkkolassa! Taiteiden yöhön saa auton kyllä parkkiin Krapin lähistölle, mutta sitten itse Rantatie on suljettu autoilta. Kannattaa mennä ajoissa, kun se alkaa yleensä kuuden aikoihin. Suosittelen! :)

  VastaaPoista