sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Hyviä uutisia! Seljojen paluu!


Viime syksynä esitin täällä blogissani vetoomuksen Rauha S. Virtasen Selja-sarjan säilyttämisen puolesta. Kustantamo oli lähettänyt Rauhalle kirjeen, jossa ilmoitettiin, että varastossa olevat kaikki Selja-kirjat poistettaisiin ellei kirjailija itse lunastaisi niitä alennettuun hintaan. Selja-sarjan tuhoaminen herätti lukijoissa vastalauseita ja vetoomuksen, että kirjat pelastettaisiin. Vetoomuksemme ei ehtinyt ajoissa kustantamoon ja se ilmoitti makuloinneensa Virtasen 1966 teosta. Terhi Rannela ja Jani Saxell tekivät makuloinnista jutun Kirjailija-lehteen, joka ilmestyi viime vuoden joulukuussa. Rauha oli tyrmistynyt kirjojensa tuhoamisesta.

Minulla on nyt kuitenkin hyviä uutisia teille kerrottavana ja levittäkää tätä ilouutista eteenpäin, vaikkapa kirjakauppoihin ja kirjastoihin! WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Lippo Luukkonen on ottanut äskettäin Rauhaan yhteyttä ja kertonut, että Selja-sarjan painatus jatkuu tarvepainatuksina. Eli, jos teille tulee tarve saada joku Selja-kirja omaksenne, niin marsikkaapa lähimpään kirjakauppaan ja tilatkaa sieltä. Kirjastot olkaa kuulolla tästä, jos Selja-kirjanne menevät huonokuntoisiksi, niin uudet painokset on mahdollista tilata! Hieno homma Lippo! Tyttökirjojen ystävä kiittää ja kumartaa. Ehdottaisinkin seuraavaksi Merja Otavan palkitun Priskan uutta painosta, vaikkapa sitten tarvepainatuksena. Kirjaa ei enää tahdo löytää kirveelläkään kirjastoista ja tällä tyttökirjaklassikolla olisi ehdottomasti annettavaa nykypäivänäkin tytöille.

Muistutan vielä lopuksi ulkomaisten tyttökirjaklassikoiden lukukokemusten kirjoituskutsustani. Muistaakaa osallistua ja kirjoittaa minulle! Kirjoituskutsu löytyy täältä.

8 kommenttia:

 1. Mun on saatava Priska! Pidä mut ajantasalla.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ensipainos Priskasta, ja ehdottomasti suosittelen nykyajan tytöillekin!

  Maarit

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno uutinen! :) Priska myös takaisin, se on ihana!

  VastaaPoista
 4. Olipa mukava kuulla tällainen uutinen heti maanantaina! (Yritän myös muistaa pitää mielessäni tuon sun kirjoituskutsun....)

  VastaaPoista
 5. Pitääpi mainita että kyllä tuota Priskaa on näkynyt ihan hyvin kirppiksellä, joskus useampanakin kappaleena...

  VastaaPoista
 6. No nyt tuli halu lukea Selja-sarjaa. Minulla on ollut pari, mutta ei ole enää. Muistaisin että yhdessä leikittiin Reilut-paperinukeilla.

  VastaaPoista