maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kirjat järjestykseen!

Jaanan kirjojen järjestämiskohtaus tarttui minuunkin ja viikonlopun aikana olen roudannut kirjoja pitkin asuntoa. Pidän tästä pienestä lasikirjahyllystä ja vaihdoin sen paikkaa, että se tuli enemmän esille. Kirjat myös vaihtuivat suurimmaksi osaksi. Ensimmäiselle hyllylle laitoin paljon sellaisia kirjoja, joita muistaisin lukea. Muut kirjat haluan säilyttää!
Olohuoneessamme on myös tämä isompi versio lasikirjahyllystä ja hyllyjen järjestäminen osoittautui työläämmäksi. En muuttanut kaikkia hyllyjä ollenkaan, mutta muutaman hyllyn järjestin uudelleen. Huomasin, miten vaikeaa minun on luopua tietystä järjestyksestä, johon olen aina tottunut. Tietyt kirjat ovat aina samalla lailla. Tämä on myös tunnekysymys! En aakkosta kirjoja vaan järjestän jonkin verran teemojen ja kirjailijoiden mukaan. Tein myös yhden klassikkohyllyn ja alahyllyissä on vain tutkimukseeni liittyvää kirjallisuutta. Tärkeää minulle on myös tiiviys. Esimerkiksi pokkarit olen laittanut pinoihin kovakantisten taakse ja niitä ei edes välttämättä näy. Se kyllä vaikeuttaa muistamista...

Tämä korkea lasikirjahylly sisältää pelkästään tyttökirjoja. Se on aina järjestyksessä ja erityisen tarkkaan asettelen, että sinne mahtuu mahdollisimman paljon kirjoja. Kirjat ovat kaikki vaakatasossa poikittain ja pitkittäin. Tällainen järjestys vetää hyvin kirjoja!Näitä pieniä kirjahyllyjä meillä on useampi ja ne ovat todella käteviä esimerkiksi lastenkirjoille. Tässäkin kirjahyllyssä on pelkästään tyttökirjoja. Haluaisin kuitenkin tuon yläosan täyttää jollain muulla kuin kirjapinoilla. Mitä ehdottaisitte? Kukkia en halua siihen, mutta jotain muuta. Sen yläpuolella on pieni taulu (ei näy kuvassa), jossa on lukeva nainen. Muiden pienten kirjahyllyjen järjestämistä en ole aloittanut ja ehkä tarvitsen vielä yhden sellaisen lisää. Kaikki kirjani eivät mahdu edes hyllyihin ja säilytän niitä vaatekaapissakin. Luovuin kuitenkin nyt joistain kirjoista ja vein niitä kirpparille ja kierrätykseen. Harkitsen vielä enemmän luopumista, koska sitten voi taas hankkia lisää! :)

8 kommenttia:

 1. Vautsi, oletpa urakoinut! Mulla on kirjahyllyjen päällä kuvia, patsaita tai kukkia. Pistä joku tärkeä esine siihen päälle, vaikka?

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että kohtauksestani oli "vetoapua" suureen urakkaan.

  Minulle kirjojen aakkosjärjestys on aina ollut itsestään selviö,lähinnä löytämisen kannalta. Nytkin mulla on kaikissa eri kategorioissa aakkosjärjestys.

  Meidän hyllyssä tuo kirjojen poikittain asettelu ei anna lisää tilaa, sillä hyllyvälit ovat sen verran matalia.

  Alakuvaan:Tietysti tuon taulun, lukevan naisen, näkyminen olisi hyvä juttu. Muita ehdotuksia:valaisin, taidekirjoja?

  VastaaPoista
 3. Helmi-Maaria, hyvä idea! Tuossa isoimmassa kirjahyllyssäni on pieniin hyllyihin (ei näy kuvassa)ahdettu valokuvia ja koriste-esineitä ja voisinkin sieltä siirtää esim. jotain tähän valkoiseen hyllyyn. Joku patsastyylikin olisi kiva. Minulla oli ihana kissa-patsas, joka meni rikki ):

  Jaana sinä inspiroija ja kiitos promoottorina toimimisesta! :) Mietin tuota valaisin asiaa ja sitten minulle tuli myös mieleen kynttilät...

  VastaaPoista
 4. Kuten Jaanalle kirjoitin lasikaappien etu on näkyvyys ja pölyttömyys.

  Monesti kun omasta hyllystä ottaa harvoin selailtavan aarteen, saa ensiksi puhaltaa kirjasta pölyt pois :)

  VastaaPoista
 5. OI, mitä mielenkiintoisia kirjapinoja ja -rivejä. Minulla on ainainen ongelma, miten saan kaikki kirjani järjestykseen ja mihin saan ne mahtumaan.

  VastaaPoista
 6. Hei Jokke, siirryinkin avohyllyistä noihin lasikaappeihin nimenomaan tuon pölyttömyyden takia. Kirjat ovat suojassa ja pysyvät hyvässä kunnossa!

  Aino, jos hyllytilassasi mahtuu niin kokeile kirjoillesi vaakatasoa, koska siitä tulee enemmän tilaa kuin pystytasosta tai sitten jos saat kirjojen taakse pienempiä kirjoja pinoihin. :)

  VastaaPoista
 7. Hienoa! Itse tarvitsisin taas uuden kirjahyllyn...

  VastaaPoista
 8. P.S.
  pokkareita meillä noissa pienissä kirjahyllyissä

  VastaaPoista