tiistai 1. elokuuta 2017

9-vuotias Ella tykkää tyttökirjoista

Kesälomallani tapasin neljäsluokkalaisen Ellan, joka tykkää lukea paljon kirjoja. Anni Polvan Tiina-kirjat ja Carolyn Keenen Neiti Etsivät ovat tällä hetkellä Ellan suosikkilukemista. Nämä tyttökirjat ovat olleet myös omia suosikkejani samanikäisenä. Niinpä päätin haastatella Ellaa ja kysellä hänen mielipiteitään kirjoista.

1. Mitkä ovat lempikirjojasi?

Tiinat ja Neiti Etsivät.

2. Mitä luet tällä hetkellä?

Kahta kirjaa. Tiina kesälaitumella ja Neiti Etsivä ja kolmastoista helmi.

3. Mitä Tiina-kirjoja olet lukenut?

Tiina, Tiina eksyy, Tiina aloittaa oppikoulun ja Tiina ei pelkää.

4. Mikä Tiina-kirjoissa viehättää?

Tykkään lukea vanhanaikaisia kirjoja. Äiti ehdotti minulle kirjoja. Alkuun eka ei kiinnostanut, mutta kun luki, niin innostui. Haluan lukea kaikki osat jatkossa ja järjestyksessä tästä lähtien. Kannattaa lukea järjestyksessä, niin ei ole pihalla mitä aikaisemmin on tapahtunut.

5.  Mitä mieltä olet Tiinasta?

Tiina on erilainen kuin muut. Tiina ei välitä vaatteista ja tykkää hypätä aitojen yli. Tiina on rohkeampi kuin muut tytöt.

6. Mitä mieltä olet Tiinan perheestä?

Tiinan äiti on aika kiree. Isä on kiva. Veli on välillä ärsyttävä niin kuin munkin veli. Juha on kiva poika.

7. Entäs Neiti Etsivät?

Äidin kautta. Löysin kotoa äidin Neiti Etsivä ja Siniparran huone. Sen jälkeen olen lainannut kirjastosta lisää kirjoja. Tykkään salapoliisikirjoista. Paula Drew on todella kekseliäs ja mukava.

8. Minkä verran luet kirjoja?

Luen joka päivä. Kuukaudessa 4-10 kirjaa. Voin lukea tunnissa jopa sata sivua. Voin lukea monta tuntia päivässä. Lempiaineitani koulussa ovat äikkä ja englanti.

9. Minkälaisista kirjoista tykkäät?

Tykkään lukea jännittäviä salapoliisikirjoja. Hassuja kirjoja. Vanhanaikaisia kirjoja. Tykkään Ella-kirjoista. Olen lukenut Siskoni, vampyyri-sarjan ja olen lukenut kaikki Isa & Bea-kirjat.

Kiitos paljon Ellalle mukavasta haastattelusta! Minäkin innostuin lomalla lukemaan uudestaan Tiinalle otetaan pikkusisko. Se on vielä vähän kesken, koska olemme lukeneet kirjaa yhdessä ääneen perhepiirissä. Jospa otammekin Skype-yhteyden Ellaan, niin saamme kirjan loppuun...

7 kommenttia:

 1. Kiva juttu <3 Mikähän vika minussa oli kun en tykästynyt Tiina -kirjoihin. Viiskot kyllä luin...

  (Katso sun chat:)

  VastaaPoista
 2. Anni polvaan liittyen vastaani tuli suomalaisen kirjallisuuden sivuilla mainita Anni Polva valokuva-arkistosta. Anni polva oli ahkera luontokuvaaja tuon maininnan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, kiitos tiedosta! :) Anni Polva tosiaan rakasti luontoa ja hän vanhempanakin vaelteli yksinään Lapissa.

   Poista
 3. Ihana haastattelu ja Ella! Jospa Ellan esimerkki saisi meidän A:nkin kiinnostumaan vaikka Neiti Etsivistä. Mistä Neiti Etsivästä olisi hyvä aloittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! :) Ella aloitti sarjan Neiti Etsivä ja Siniparran huoneesta. Minä voisin suositella myös A:lle Neiti Etsivää ja sisäoppilaitoksen salaisuutta.

   Poista
 4. Hauska haastattelu!
  Siskoni, vampyyri kirjoista en ole kuullutkaan. Luin lapsena Pikku vampyyri kirjoja, joten voisin vilkaista kyseisiä lastenkirjoja.

  VastaaPoista