perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia 2012 ehdokkaani

Osallistun Blogistania Globaliaan, jossa bloggaajat äänestävät vuoden 2012 parhaita käännöskirjoja. Kisaa emännöi Kirjavan kammarin Karoliina. Ulkomaista kaunokirjallisuutta en ole ehtinyt lukemaan kovinkaan paljon tai ainakaan bloggaamaan siitä, mutta kaksi huippua riittää minulle viime vuodelta.

1. Virginia Woolf: Menomatka (3p.) Woolfin esikoisromaani ilmestyi viime vuonna ensimmäistä kertaa suomeksi ja pitkäaikainen odotukseni palkittiin. Ei ole Woolfin voittanutta! Tänä vuonna ilmestyy lisää Woolfia suomeksi. Sitä odotellessa...
2. Lucy Maud Montgomery: Perinnönjakajat (2p.) Tätä ei varmaan tarvitse perustella. Montgomery on aina Montgomery!

7 kommenttia:

 1. Sara, syystä ihmettelit Menomatkan puuttumista listaltani. Kootut selitykset löydät ihmettelystäsi blogissani.

  En tiedä, olisiko juuri Menomatka voinut olla Globaliassa asti, mutta kun se ei ollut edes laajemmassa kuumassa ryhmässäni...Lyhyestä virsi kaunis: Eli ehkä väärässä kohtaa viileä analyysi voitti suuren tunteen. Pidän niin Woolfin tyylistä, hengitän sitä, elän siitä, mutta vaikka Menomatkassa oli Woolfin 'ääni' jo kuuluvissa, kaipasiko se vielä jotain...Tunnen itseni ihan petturiksi;-)

  VastaaPoista
 2. Leena, tulen lukemaan selityksesi, mutta ei tämä nyt ole niin kauhean vakavaa! :) Ajattelin vain, jos olisin saanut sinusta komppaajan, koska kirjoitit Menomatkasta kuitenkin silloin jotenkin mieleen jäävästi... mutta nyt mennään näillä.

  VastaaPoista
 3. Ihana Montgomery (ja Woolf; Menomatka on minulta vielä lukematta mutta ehkä tänä vuonna?)! <3 Ihana, että pidät klassikoiden tuoreiden suomennosten puolta, Sara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Taidan välillä ollä vähän urautunut lukija... Mutta suosittelen kyllä lämpimästi Menomatkaa! :)

   Poista
 4. Perinnönjakajat oli kertakaikkiaan yksi Montgomeryn parhaimpia! Mahtaa että on viimein suomennettu tämäkin, samoin olin tyytyväinen Sinisen linnan uuteen suomennokseen koska sitä vanhaa kirjaa ei saanut mistään.
  Woolfista tykkään, mutta en valitettavasti ole Menomatkaa kirjastosta vielä bongannut, pitääpä muistuttaa tilaamaan jos sitä ei siellä vielä ole... :)

  VastaaPoista
 5. Onpa mukava, kun listallasi on Perinnönjakajat!

  VastaaPoista