sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kirjaostoksilla

Sunnuntaina

Tänään jatkui kirpparikierrokseni ja kyllä löytöjä tuli taas tehtyä! Kävin kahdella tutulla kirpputorilla ja lastenkirjoja oli hämmästyttävän paljon myynnissä. Nuortenkirjoista tyttökirjoja lähinnä hankin verkkokauppaani varten ja lastenkirjaklassikoita, joita minulla on ennestään laitan myös kauppaani. Loppuiltani meneekin tässä, mutta olen tyytyväisin mielin.

Suomen lasten satuaarteet sisältää varsin tuttuja satuja, mutta mukana on sellaisiakin, joista en ole kuullut. Kirjassa on ihana kuvitus Pirkko-Liisa Surojeginin käsialaa. Syksyiset illat sopii hyvin satujen lukemiseen. Tänään aloitan lyhyellä sadulla - Pullapojalla. Todellinen herkkulöytö oli Ilon Wiklandin kuvittama Malene Schwarzin Mervi pieni ottolapsi. Onko teille tuttu?

Elina Karjalaisen Uppo-Nalle ja Antoine De Saint-Exupéryn Pikku Prinssi löytyvät minulta ennestäänkin. Mary Nortonin Kätkijät-sarja sai jatkoa Kätkijät taivasalla. Kirja on ilmestynyt jo 1960 (Suomessa) ja sekin on Ilon Wiklandin kuvittama!

Mitä ei kaiken maailman kullalla saa ostaa? Arvatkaa! Martti Haavion ja Jouko Hautalan toimittama Suomen kansan arvoituskirja sisältää 3500 arvoitusta. Kirja on ollut suosittu ja tämä minun versioni on jo kahdeksas painos. Suomenruotsalaisen Monica Vikström-Jokelan Ellen-sarjasta olen kuullut kehuja ja nyt sain yhden, Ellen tähtiroolissa. Pimeneviä syksyn iltoja taas piristää Milla Paloniemen Kiroileva siili-sarjakuvat. Nyt ei kiroiluta vaan lähinnä naurattaa. :)

Lauantaina

Pitkästä aikaa kävin tänään kirpparilla ja oli ihanaa koluta pöytiä ajan kanssa ja antaumuksella. Jenni vinkkasi Mauri Kunnaksen uutuudesta Aarresaaresta, mutta löysinkin 90-luvulla ilmestyneen Kunnaksen Apua, merirosvoja! Pojalleni kirja oli varsin mieluisa ja varsinkin nauratti kuva laivasta, jonka kannella oli ulkovessa.

Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli kirjat ovat jääneet minulle vieraiksi, mutta ihastuin kuin löysin täysin avaamattoman äänikirjan Kurenniemen Onneli, Anneli ja orpolapset. Tätä kuuntelemme pian! Yrjö Kokon Pessi ja Illusia on minulta edelleen lukematta, vaikka aloittelinkin sitä jossain vaiheessa. Uusi yritys! Myös Mary Nortonin lastenkirjallisuuden klassikkoa Kätkijät-sarjaa en ole koskaan lukenut. Nyt sain ensimmäisen osan. Elanor H. Porterin Iloinen tyttö on taas tuttu ja rakas tyttökirjaklassikko, mutta jatko-osaa Pollyanna (Pollyanna Grows Up) en ole vielä lukenut. Booksy on siitä kirjoittanut blogissaan. Kirja oli pakko saada ihanan vanhan ajan kansikuvan takia!

Iloinen yllätys oli, kun löysin tietokirjan Kari Immosen toimittaman Naisen elämä. Mistä on pienet tytöt tehty, mistä tyttöjen äidit. Amya Chuan viime vuonna kohua herättäneestä Tiikeriäidin taistelulaulusta löytyi pokkariversio ja tämä kirja meni nyt lukulistani kärkisijoille. Lisäksi löysin toiselle pojalleni, joka soittaa pianoa nuottivihkoja ja niissä oli paljon mukana lastenlaulujakin.

Olen tyytyväinen päivän ostoksiini, joista halvin maksoi 0,20€ ja kallein 8€. Nuotit olivat kalliimmasta päästä! Huomenna taidan mennä toiselle kirpparikierrokselle...

12 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Minulla taitaa olla tuo ihan sama Pollyannan painos. Tuo luontovalokuvin kuvitettu Pessi ja Illusia on se ainoa oikea, alkuperäinen. Onnelista ja Annelista tykkäsin jo lapsena, ihania kuunteluhetkiä teille :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kirjalöytöjä olet tehnyt. Erityisesti Onneli ja Anneli sekä Pessi ja Illusia, jonka haluaisin itsellenikin juuri tuona versiona. Kätkijöistä muistan lapsena myös pitäneeni kovasti.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan hienoja löytöjä! Tuota Pollyannaa vähän kadehdin, minulla ei ole kuin sähköisenä - ei sama asia ollenkaan!

  Itse löysin eilen kirppikseltä vanhan suomalaisen dekkarin... oli Neiti mukana hillitsemässä kirjanostointoa, muuten olisi varmaan tullut raahattua kotiin kassilinen. Melkein kaikki kirjat alle euron. Huoh.

  Palaan sinne salaa tässä viikon mittaan kun ei ole kaitsijaa mukana...

  VastaaPoista
 4. Juku mitä aarteita! Eikä hinta tosiaan päätä huimaa. Onneliin ja Anneliin olen itsekin lasten kanssa tutustumassa juuri.

  VastaaPoista
 5. Maria, Liisa, Booksy ja Elma Ilona tänään löytyi lisää kirjoja ja yritän nyt tehdä tähän samaan postaukseen vielä lisäyksen!

  Booksy, onneksi minun ei tarvitse selitellä kirjanostovimmaani, koska osa kirjoista menee kauppaani. :)

  VastaaPoista
 6. Oi, Onneli ja Anneli! Minulla oli tämä (http://www.tampere.fi/kirjasto/kissa/kuvat/onneli.jpg) Onneli ja Anneli -kirja lapsena ja joku aika sitten yritin etsiä sitä äitini luona, mutta en löytänyt kirjaa enää mistään. Harmi :(

  VastaaPoista
 7. Oh, pitääkin heittätyä kirpparikirjaostoksille Suomi-lomalla. Lastenkirjat ovat tarpeen nyt, kun opetan suomea lapsille..

  VastaaPoista
 8. Oi, ihanaa, Suomen lasten satuaarteet on se kirja, mitä minulle aina lapsena luettiin ja se oli niin tärkeä, että siirtyi mukanani nykyiseenkin kotiini. :)

  VastaaPoista
 9. Iloisen tytön jatko-osa Pollyanna on ihan hyvä löytö. Itseltänikin se löytyy kuten kaksi muutakin jatko-osaa. Kirja-sarjan kolme ensimmäistä, joista kolmas on eri kirjoittajan ovat ihan luettavia, mutta neljäs ei enää niin hyvä. Blogissani on jotain postausta aiheesta.
  Mukavia löytöjä muutenkin.

  VastaaPoista
 10. Laura, yritän katsoa lisää Onneli ja Anneli-kirjoja seuraavilla hankintareissuillani. :)

  Helmi-Maaria todellakin kannattaa käydä kirppareilla täällä, kun valikoimaa löytyy todella paljon. Hieno työ sinulla! :)

  Peikkoneito, kiva kuulla! Pullapoika luettiin äsken ja lisäksi vielä Lumineito. :)

  Aino täytyy tulla lukemaan vielä niitä postauksiasi. :)

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Sinulle on tulossa Hanhiemon tarinoita -kirja, laitoin sen tänään postiin. Toivottavasti siitä on sinulle iloa.

  VastaaPoista
 12. mutta kuka ostaa meidän yksinäisyytemme?
  http://www.youtube.com/watch?v=-LAl4gwpFTw

  VastaaPoista