sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Merri Vikin Lotta suosituin ruotsalainen tyttökirjahahmo

Merri Vikin Lotta sai ylivoimaisesti eniten ääniä suosituimpana ruotsalaisena tyttökirjahahmona kyselyssäni. Lotta on iloinen, hyväsydäminen ja herttainen tyttö. Hän mokailee ja toheloi, mutta mokailuistaan huolimatta selviytyy. Lotan seikkailut ja kommellukset ovat hauskuuttaneet lukijoita äideistä tyttäriin. Lotta-kirjat sopivat hyvin vaikka tulevan kesän lukemistoon!


Merri Vik eli oikealta nimeltään Ester Ringnér-Lundgren (1907-1993) kirjoitti 47 Lotta-kirjaa vuosina 1958-1991. Kirjoista voi seurata Lotan kasvamista ja elämänvaiheita. Kirjailijan sisarentytär perusti muutama vuosi sitten Ester Ringnér-Lundgren yhdistyksen. Innokkaat Lotta-fanit voivat liittyä sen jäseniksi.

Martha Sandwall-Bergtrömin Gulla tuli hyväksi kakkoseksi äänestyksessä. Gulla on kiltti ja hyvä tyttö, mutta hän on aidosti selviytyjä ja sankaritartyyppiä. Gulla-sarjassa kiehtoo myös ajankuva ja historiallisuus. Gulla-kirjoja ilmestyi kaiken kaikkiaan kaksitoista kirjaa (suom. 1951-1974). Niistä ei ole sen jälkeen otettu uusintapainoksia, kun taas Lotta-sarjan alkupäästä otettiin viimeksi 2000-luvun alkupuolella.


Heppatyttö Annika sai myös mainintoja sekä Astrid Lindgrenin tyttöhahmot kuten Peppi ja Marikki. Uudemmista ruotsalaisista tyttökirjahahmoista mainittiin Sinttu-hevoskirjojen Elina-tyttö.

Kiitän kaikkia kyselyyni osallistuneita! Kirja-arvontojen voittajat on nyt arvottu. Arvonnassa avusti koululainen, joka olisi halunnut kuvansa (irvistävän sellaisen) blogiini, mutta kieltäydyin kohteliaasti. Ensimmäinen palkinto eli kirjapaketti menee Katrille. Toinen palkinto Maria Gripen Salaisuus varjossa menee Sannalle. Kolmas palkinto Elsa Beskown Around the Year menee Marialle. Otatteko yhteyttä minuun (sähköpostini näkyy tietoja minusta kohdassa)! Onnea voittajille!

5 kommenttia:

 1. Siis minäkö? :) Ihanaa, jos näin on ;). Lotta on kyllä aivan huipputapaus, Lotta-kirjoja voisikin lukea taas uudestaan vaikkapa kesällä :).

  VastaaPoista
 2. Oi ihanaa, kiitos! Laitan sinulle s-postia huomenna.

  VastaaPoista
 3. Hei Sanna (sinä juuri) ja Maria! Laittaakaahan s-postia minulle, niin pääsen postittaa!

  VastaaPoista
 4. Olen hieman jälkijunassa taas lukemassa blogipostauksia, mutta ihan totta minäkö?! :D

  VastaaPoista
 5. Oi, Lotat tuli ahmimisiässä ahmittua viimeisee kirjaan! <3

  VastaaPoista