perjantai 23. syyskuuta 2011

Blogini muutoksia ja ruusujaOlen muokannut blogini ulkoasua ja muutin tekstin kirjasintyypin suuremmaksi. Samalla muutin linkkien värejä, koska ne eivät näkyneet mielestäni kunnolla. Olen lisännyt kaksi uutta sivua, joista toiseen olen koonnut vanhempia suomalaisia tyttökirjailijoita ja -kirjoja. Tätä listaa tulen myöhemmin vielä täydentämään. Sen lisäksi olen luonut sivun, johon olen koonnut tyttökirjoista tekemiäni juttuja kolmen vuoden ajalta. Luon ehkä vielä sivun, mihin kokoan nuortenkirjavinkkejäni. Blogini täytti kolme vuotta elokuussa, mutta en ole ehtinyt synttäreitä viettämään. Niitä juhlitaan sitten kunnon tyttökirja-arvonnalla ja tietenkin tärkeällä kysymyksellä pian...


Työskennellesäni sivujen kanssa tänään, alkoi blogini tökkimään ja kun siirryin sivulta pois, niin yhtäkkiä blogiani ei enää ollut. Kamalaa! Blogger vaan ilmoitti, että blogia ei ole enää tässä verkko-osoitteessa. Minä kirjauduin google-tiliini ja siellä piti antaa puhelinumero, jonka jälkeen lähetettiin vahvistuskoodi puhelimeeni ja se piti kirjoittaa google-tiliin. Sen jälkeen blogi tuli takaisin. Onko kellekään ennen sattunut tällaista? Tämä bloggeriin siirtyminen kesällä ei ole täysin kitkattomasti sujunut. Kun kirjoitan uuden postauksen, niin jutut eivät edes päivity heti ja voi mennä monta tuntia. En tiedä, missä vika. Mutta enempää valittelematta, kaimani Sara P.S. Rakastan kirjoja-blogista muisti minua ihanalla ruusu-tunnustuksella. Kiitos! Vaaleanpunaiset ruusuthan ovat minun lemppareitani ja siitä varmaan kertoo tuo verkkokauppani logo. Nyt on siis tunnusten aika!


Lempiruokaani olivat ennen mummini tekemät lihapullat. Nykyään, kun mummia ei enää ole, niin anoppini tekemät lihapullat. Minun tekemäni ovat mauttomia. Tykkään myös pizzasta ja juustoista. Ruuanlaitto ei ole minun vahvuusaluettani, mutta omatekemäni pizza on ihan syötävää.


Lempimakeiseni on suklaa ja ehdottomasti Fazerin sininen. Myönnän minulla on suklaa-addiktio, mutta pitäisi siirtyä tummempaan vaihtoehtoon, niin sehän olisi terveellistäkin.


Lempilukemistani ovat tietenkin kirjat, joita luen laidasta laitaan. Erityisesti tyttökirjat ovat sydäntäni lähellä, mutta nykyään niistä on tullut myös työ.


Lempipaikkaa käsitöille ei ole, koska valitettavasti en omaa käsityötaitoja. Anoppi onneksi hoitaa senkin minun puolestani ja monet villasukat ovat lämmittäneet talvisin. Kaulaliinan osaisin kyllä kutoa.


Lempielokuviani on niin monta! Tarantinolta esimerkiksi Pulp Fiction, Kill Bill ja hänen käsikirjoittamansa True Romance. Ridley Scottin Thelma ja Louise. Sergio Leonen Hyvät, pahat ja rumat ja Clint Eastwood on miehistä miehin. Toinen tyylikäs charmantti on Anthony Hopkins, mutta Brad Pitt - se on se minun kestosuosikkini! Erityisiä lemppareitani mieheltä ovat Veren vangit, Saanko esitellä Joe Black (Anthony Hopkins on mukana myös), Seitsemän vuotta Tiibetissä ja Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Cameronin Titanic on ollut myös vaikuttava.


Monessa blogeissa on kiertänyt tämä tunnustus, mutta ojennan ruusut Sallalle Sallan lukupäiväkirjaan, josko nappaisit ne tästä mukaasi.

9 kommenttia:

 1. Kiitos! Katsotaan osaanko vastata näihin - lempijuttujen vastaaminen on niiiiiin vaikeaaa... :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että aloit tehdä listoja tyttökirjailijoista sekä bloggaamistasi tyttökirjoista. Kuten tiedät, tyttökirjat ovat minun sydäntäni lähellä.

  Minäkin pidän Tarantinon elokuvista. Pulp Fiction on aina niin hyvä ja True Romance on yksi suosikkielokuvistani. Benjamin Buttonin uskomattoman elokuvan haluaisin nähdä, vaikken itse Bratt Pittiä erityisemmin fanitakaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Salla, niinpä on ja vähän siltä pohjalta, mikä on fiilis sillä hetkellä! :)

  Hei Katja, täydennän vielä tuota listaa, onhan tässä aikaa, mutta onneksi tässä bloggerissa voi tehdä sen. Aikaisemmassa blogissani se ei olisi onnistunut, kun minulla on se lista niistä tyttökirjasarjoista siellä. Se oli hankala tehdä!

  Hauska kuulla, että sinäkin fanitat Tarantinoa. En ole nähnyt sitä Tarantinon ja Pitin tekemää yhteistä elokuvaa, mutta se ei ole kiinnostanut. Benjamin Buttonin haluaisin katsoa uudestaan!

  VastaaPoista
 4. Oikein nätti uusi tausta! Minäkin pidän Kill Billeistä, jostain syystä Pulp Fiction on vieläkin näkemättä. Benjamin Buttonin uskomaton elämä oli muuten tosiaan myös älyttömän hieno.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kyllä aika kirjalta tuo, että blogisi vallan katosi ja jouduit näkemään noin paljon vaivaa että sait sen takaisin! En ole kuullut/kokenut vastaavaa muuta kuin keväisen bloggerin kaatumisen aikana, jolloin tiettynä päivänä julkaistut päivitykset katosivat kokonaan, osa lopullisesti, ja blogit olivat hetken "read-only" -tilassa.

  Eivätkö julkaisemasi tekstit siis päivity omaankaan blogiisi aina heti? Sitähän on ollut laajalti liikkeellä, että jutut eivät päivity toisten blogien sivupalkkeihin ajallaan vaan jopa useiden tuntien viiveellä.

  Kuten Katja, minäkin iloitsen tyttökirja/kirjailija -listauksistasi! Ruusunen on muuten nyt luettu ja blogattu Sinisen linnan kirjastossa, sinun viime viikkoisen Raja-postauksesi ansiosta :).

  Minäkin muuten mainitsen lempiruuaksi usein jonkun tietyn ihmisen tekemän ruuan (yleensä oman äidin) :).

  VastaaPoista
 6. Hei Tessa ja kiitos! :)

  Hei Maria, kyllä se uusi postaus omassa blogissa näkyy, onneksi. En tiennytkään, että muissakin blogeissa on tuo päivitysten viive, mutta tämä sitten näköjään yleinen bloggerin ongelma. Pitäisi muutenkin tallentaa kaikki jutut omiin tiedostoihin varmuudeksi, jos blogi katoaa...

  Tulen lukemaan Ruusunen-jutun blogiisi, mahtavaa!

  VastaaPoista
 7. Kiva nyt (vaikka eikö se ole minä joka muutan kirjasintyypin suuremmaksi, jos haluan)

  VastaaPoista
 8. Yllätyin Sara, että sinäkin pidät Pulp Fictionista! Poikkeaa kyllä sun muista lemppareista :) Vaikka leffa sisältää väkivaltaa ja erikoislaatuista huumoria, tarinoiden yhteen kietoutuminen ja kerronta tekevät mielestäni kokonaisuudesta mielenkiintoisen.

  VastaaPoista
 9. Hei Irma, no nyt yllätit minutkin, että Pulp Fiction on sinunkin makuusi! Kiva, kun tulit kommentoimaan :)

  VastaaPoista