sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Mitä Sara lukee seuraavaksi?

Minulla on henkinen kirja-kriisi menossa ja en osaa päättää, mitä luen seuraavaksi. Luin lukupiirimme vaikuttavan kuukauden kirjan, Lessingin Kultaisen muistikirjan ja sen jälkeen olen ollut hiukan tyhjän päällä. Hetken aloitin jo yhtä kirjaa Durasilta, mutta en sittenkään halunnut sitä lukea. Yksi iso Woolfin kirjallinen projekti odottaa minua, mutta en jaksa siihen vielä tarttua, kun ei voi lukea edes suomeksi. Senpä takia aloin käymään hyllyjeni kirjoja läpi, mitäs sieltä löytyy ja tein samalla syksylläkin blogeissa pyörineen Elämäni kirjoina - listan. Esimerkiksi Susan kirjastosta löytyy lista myös. Ideana on siis vastata kysymyksiin omasta kirjahyllystä löytyvien kirjojen nimillä.1. Oletko mies vai nainen?

Toinen sukupuoli

2. Kuvaile itseäsi

Montako minua on?

3. Mitä elämä merkitsee sinulle?

Paikka auringossa

4. Kuinka voit?

Levoton nainen

5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi

Mennyt maailma

6. Mihin haluaisit matkustaa?

Siintää Sargassomeri

7. Kuvaile parasta ystävääsi

Tytöistä parhain

8. Mikä on lempivärisi?

Sininen linna

9. Millainen sää on nyt?

Luminainen

10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika?

Ikiyö

11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi?

Eevan tyttäret

12. Millainen on parisuhteesi?

Sarkaa ja samettia

13. Mitä pelkäät?

Kärpästen herra

14. Päivän mietelause

Jumalat juhlivat öisin

15. Minkä neuvon haluaisit antaa?

Katso naamion taa

16. Miten haluaisit kuolla?

Ei kiitos

Tiedän kyllä, mitä mieleni halajaa ja henkistä tyhjyyttä ravitsee - Leena Krohnin tekstiä ja ihmeellistä kieltä. Minulla on yksi hänen lastenkirjansa Viimeinen kesävieras hyllyssä ja lukematta. Sitten löysin myös muutaman muun kirjan hyllystä, jotka saattaisin lukea; Anna-Leena Härkönen: Avoimien ovien päivä sekä Ei kiitos, Selma Lagerlöf: Nuoren tytön päiväkirja, Monika Fagerholm: Amerikkalainen tyttö, Siri Hustvedt: Amerikkalainen elegia tai Muriel Barbery: Siilin Eleganssi. Haluaisitteko te lukijat auttaa minua suosittelemalla jotain näistä tai mistä kirjasta haluaisitte minun kertovan? Luen eniten ääniä saaneen kirjan seuraavaksi ja teen siitä blogijutun. Älkää kuitenkaan paljastako liikaa sisältöä... Arvon kaikkien kommenttienne kesken Montgomeryn Sara Tarinatytön, jota edellinen postaukseni käsitteli. Vastausaikaa on keskiviikkoon 24. 11. asti. Leena Lumella on myös oma kirja-arvonta käynnissä blogissaan, jota kannattaa käydä vilkaisemassa.

16 kommenttia:

 1. Lue seuraavaksi Monika Fagerholmin Amerikkalainen tyttö. Itse luin juuri Ihanat naiset rannalla ja tykästyin siihen. Olisi nyt kiva kuulla mielipiteesi toisesta Fagerholmista joka on minun lukulistallani -olen kuullut monelta taholta että Fagerholmin muut kirjat (paisti ihanat naiset) olisi jotenkin vaikeita... Olisi siis kiva kuulla sinun mielipiteesi Fagerholmista!:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanna (Saso)! Kävin lukemassa Ihanat naiset rannalla-esittelysi ja mielenkiintoni heti heräsi Fagerholmin kieleen, jota ylistät.

  VastaaPoista
 3. Sara, lue nyt ehdottomasti Siilin eleganssi! Se oli tänä vuonna ensimmäisenä lukemani kirja ja aikamoinen yllätys, vaikka en pitänytkään lopusta, mutta enempää sen kerro. Loppu oli siis ylicinemaattinen;-)

  Mikä kirja on Luminainen?

  Olen tehnyt tuon testin muutaman vuoden välein ja on jännä nähdä, miten samana se pysyy ja toisaalta, miten jotkut kohdat kuitenkin muuttuvat. Sulla ja mulla ei ollut yhtään samaa kirjaa. jonkun kanssa oli taas monta. Se kertoo lähinnä kai kiraston kirjoista, sillä käännän tuoliani ja etsin vastaukset takaani, sillä en muista enää yhtikäs mitään.

  Luin muuten aikoinaan Selma Lagerlöfin Nuoren tytön päiväkirjan ja pidin siitä silloin kovasti. Mutta siitä on aikaa - paljon.

  VastaaPoista
 4. Lue Härkösen Avoimien ovien päivä. Ei kiitos on myös hyvä, mutta Avoimien ovien päivä kaikista paras. Vaikka siinä ei ehkä olekaan samanlaista kielellistä ilottelua kuin Ei kiitos -kirjassa, äidin ja tyttären suhteesta on mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
 5. Hei Leena,

  En edes käynyt kaikkia kirjojani läpi tehdessäni listaa. Toiset kirjani on ladottu kaappeihin pinoon, kun ne eivät mahdu kirjahyllyihin ja ne ovat yleensä enimmäkseen tietokirjoja. Listassa on muutama kirja, joita en ole lukenut, mutta sopi vain vastaukseksi kysymykseen. Elämän merkitys oli kaikista vaikein, koska en löytänyt siihen oikein sopivaa vastausta vielä...

  Siilin eleganssi kyllä kiehtoo, kun olen lukenut siitä sen verran hyviä arvosteluja!

  Luminainen on Leena Lehtolaisen Maria Kallio-dekkari:)!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Susa! Tuo Härkösen kirjan valinta onkin vaikea ja itse asiassa minulla on häneltä muitakin kirjoja (hyllyssä) lukematta. Mutta siis Avoimien ovien päivä on suosituksesi!

  VastaaPoista
 7. Pitääkö suositus olla tuosta antamastasi listasta?
  Niistä haluaisin kuulla arvion Ei kiitoksesta, koska se löytyy itseltänikin hyllystä, mutta vielä lukemattomana. En ole lukenut kirjasta koskaan kirja-arviointia, joten olisi mielenkiintoista lukea, että mitä siitä kirjoittaisit.

  Kaikkein eniten haluaisin kyllä kuulla nyt sen arvion siitä Fredrika Runebergin Sigrid Liljeholmista, josta mainitsit blogissani. :)

  VastaaPoista
 8. Hei Sara,

  Oli kiva lukea sinun elämääsi kirjan nimekkeistä. Mieleisen vuorokaudenaikasi on kiehtova, ja pelkosi kohde karmii omaakin selkäpiitäni.

  Kirjasuosituksena sinulle valitsisin Amerikkalaisen tytön. Tässä on sikäli oma lehmä ojassa, että en ole lukenut Fagerholmilta muuta kuin Ihanat naiset rannalla joskus vuosia sitten ja olisin todella kiinnostunut kuulemaan, mitä kirjasta pidit. Siilin eleganssi olisi toinen ehdotukseni, heti Amerikkalaisen tytön jälkeen. Siitä kirjasta pidin todella, jotenkin elegantti romaani.

  Tuosta Siri Hustvedtin Amerikkalaisesta elegiasta on sanottava, että se oli pieni pettymys upean Kaikki mitä rakastin jälkeen. Hieno se silti oli :) Mutta ei pääse omien suosikkieni joukkoon.

  Olisipa ihana voittaa Sara Tarinatyttö. Pyörittelin sitä käsissäni kirjamessuilla, mutta päädyin Annan jäähyväisiin :)

  VastaaPoista
 9. Mä kanssa lukisin Härkösen, kun on sellaisen sopivan kevyttä, mutta kuitenkin naisen elämää... Siilin eleganssi jäi multa kesken, lainasin sen pikalainana, enkä jaksanut uusia, ei vain iskenyt.

  VastaaPoista
 10. Hei Tomomi, meinasin laittaa sen Runebergin tuohon listaan mukaan, mutta sitten en kuitenkaan. Katsotaan myöhemmin, toivomuksesi on otettu muuten huomioon :)!

  Hei Lumiomena tuo listakin voi vaihdella vähän fiiliksestä riippuen. Tuo oli nyt ensimmäiseni ja vuoden päästä se voikin olla erinäköinen... :)

  Hei Mari kumpi Härkösen kirja Avoimien ovien päivä vai Ei kiitos?

  Nyt on äänet jakautuneet Fagerholm johtaa, Härkönen toisena, kun häneltä kaksi kirjaa, Siilin eleganssi kolmas. Lisää ääniä vielä kaivattaisiin! :)

  VastaaPoista
 11. Suosittelisin myös Härkösen Avoimien ovien päivää, vaikken sitä itse ole edes lukenut (tai muitakaan mainitsemistasi kirjoista, mitä ihmettä!), mutta se kyllä odottaa hyllyssä vuoroaan :--) Epäilisin kirjan nimittäin olevan helppo ja nopea lukea, mutta silti ei mikään turhanpäiväinen.

  VastaaPoista
 12. 1. Paroni puussa 2. En minä aina ole sama 3. Karnevaalit 4. Sydän lautasella 5. Tanssilavan luona 6. Odysseuksen vanavedessä 7. Perjantai 8. Reilusti ruskeaa 9. Rojumyrsky 10. Yöjuna Lissaboniin 11. Käänteiselämää 12. Leikkejä kahdelle 13. Foucaultin heiluri 14. Maassa taivaan saranat 15. Ei tule vaivatta vapaus 16. Dionysoksen jäljillä

  VastaaPoista
 13. Hei, tuossa filoksen listassa on sellaisia kirjoja, joita en ole lukenut, Kiitos uusista lukuvinkeistä! :)

  VastaaPoista
 14. Minua kiinnostaisi lukea Monica Fagerholmista!

  VastaaPoista
 15. Hei! Olen vihdoin kirjoittanut blogiini ensimmäisen arvion niistä kirjoista jotka voitin blogisi arvonnassa. Löytyy täältä:

  http://kertomusjatkuu.com/blog/2726925/amsterdam-anne-f-ja-mina/

  Kiitos vielä kerran kirjoista! :-)

  Ps. lue Fagerholm! ;-)

  VastaaPoista
 16. Kiitos! Siis Lehtolainen on tehnyt kirjan Luminainen. Wau!

  Minä olen kokenut vuoden aikana niin monta kirjakriisiä, että en tiedä...En olisi ikinä uskonut löytäväni itseä tilanteesta, jossa yritän lukea kolmea kirjaa yhtäaikaa ja jään sitten siihen, joka 'nappaa'.

  Oi aikoja, oi tapoja!

  VastaaPoista